Renders tonen gloednieuwe Samsung Galaxy S24 FE

Samsung Galaxy S24 FE
© OnLeaks
Samsung lanceert dit najaar de Galaxy S24 FE, een goedkopere variant van zijn vlaggenschipmodel. Renders van OnLeaks bevestigen alvast dat het ontwerp van de smartphone opvallend veel overeenkomsten vertoont met de high-end Galaxy S24.

Zoals gebruikelijk baseert Samsung het ontwerp van de Fan Edition op zijn vlaggenschipmodel. De Galaxy S24 FE krijgt dan ook, net als zijn duurdere broer, een plat frame met glazen panelen aan de voor- en achterzijde. Achterop bevinden zich nog drie camera’s in een verticale opstelling. Aan de voorzijde treffen we een 6,6-inch-scherm aan, met opvallend dunne randen voor een FE-toestel. Het scherm is bovendien iets groter dan dat van de reguliere Galaxy S24 (6,2 inch), maar net iets kleiner dan dat van het Plus-model (6,7 inch). Dit was overigens ook al het geval met de Galaxy S23 FE.

Dunnere behuizing én efficiëntere chip

De renders laten verder weinig verrassingen zien. Rechts bevinden zich de volumeknoppen en de powerknop. Onderaan vinden we de usb-c-poort, de microfoon en een luidspreker. Bovenaan treffen we tot slot twee microfoons en het simkaartslot aan. OnLeaks meldt dat de Samsung Galaxy S24 FE met 8 mm iets dunner is dan zijn voorganger, die 8,2 mm dik was. Tegelijkertijd is het toestel wel iets breder (+ 0,8 mm) en langer (+ 4 mm) geworden.

Samsung Galaxy S24 FE groen
© OnLeaks

Wat de impact hiervan is op de batterijcapaciteit van de Galaxy S24 FE is nog niet bekend. Vorig jaar kreeg de Galaxy S23 FE een batterij van 4.500 mAh. Dankzij de Exynos 2400-chip gaat de S24 FE mogelijk wel iets efficiënter om met zijn energie. Deze chip zou Samsung in onder meer de Europese FE-toestellen willen steken. In de VS kiest men daarentegen voor de Snapdragon 8 Gen 3. GizNext meldt dat de Galaxy S24 FE verder nog beschikt over een 50MP-hoofdcamera. Vermoedelijk gaat het om dezelfde sensor als die in de S23 FE zit.

Wanneer komt de S24 FE uit?

Vooralsnog zijn er enkel geruchten over het aanstaande Fan Edition-toestel. Samsung heeft de komst van het toestel noch de specificaties ervan bevestigd. Neem de gelekte details dus met een korreltje zout.

Later dit jaar zullen we vermoedelijk meer te weten komen over de smartphone. Samsung lanceert zijn Fan Edition-smartphones doorgaans in het laatste maanden van het jaar. De Galaxy S23 FE kwam begin dit jaar in België op de markt. De prijzen van de FE-smartphone begonnen toen bij 699 euro. Of die prijs dit jaar ook behouden blijft, is nog even afwachten.

mobielsamsungsamsung galaxy s24 fe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals