Nieuws

OnePlus 13 verschijnt mogelijk al in oktober

OnePlus 13
© OnePlus
De OnePlus 13 ligt dit jaar mogelijk al vanaf oktober in de winkels. Of we in Europa van die vroege lancering zullen profiteren, is echter nog onzeker.

OnePlus hanteert namelijk doorgaans twee lanceringsmomenten voor zijn vlaggenschiptelefoons. Eerst verschijnen ze op de Chinese markt, waarna het toestel enkele weken tot maanden later wereldwijd wordt geïntroduceerd. Dat zagen we ook bij de OnePlus 12, die in december in China uitkwam en in januari in België. Vermoedelijk zal dit niet anders zijn voor het aanstaande vlaggenschip van OnePlus. Volgens de Chinese geruchtenmaker Digital Chat Station komt de OnePlus 13 al in oktober op de markt.

Onthulling tijdens Snapdragon Summit?

Mogelijk presenteert OnePlus zijn vlaggenschiptelefoon tijdens de Snapdragon Summit. Dit Qualcomm-productevent staat jaarlijks in het teken van de nieuwe Snapdragon-vlaggenschipprocessor voor Android-telefoons. Dit jaar gaat het naar verluidt om de Snapdragon 8 Gen 4, die OnePlus ook in zijn OnePlus 13 wil gebruiken. Een lancering na de Snapdragon Summit lijkt in dit geval niet voor de hand te liggen, aangezien de maand na dat evenement al bijna is verstreken.

Zelfs als OnePlus de telefoon tijdens de Summit lanceert, betekent dit niet dat het direct om de internationale introductie gaat. Deze laat op zijn minst nog enkele weken op zich wachten. Zou OnePlus de 13 dit jaar al in november of december in Europa uitbrengen? De tijd zal het leren. Zo’n vervroegde lancering zou wel enkele voordelen hebben: je kan het toestel dan bijvoorbeeld nog als kerstcadeau aanschaffen.

Dit blijft vooralsnog speculatie. De Chinese smartphonegigant kan er net zo goed voor kiezen om de telefoon pas in januari of februari in Europa te presenteren.

Gigantische batterij en nieuwe camera’s

De eerste specificaties van de OnePlus 13 zijn inmiddels al uitgelekt; zo zou de telefoon een gigantische 6.000mAh-batterij krijgen, met een oplaadsnelheid van 100 W (bedraad) en 50 W (draadloos). Dit is fors groter dan de 5.000mAh-batterij in de OnePlus 12 en zelfs de batterij van 5.500 mAh in de 12R. Desondanks is het formaat van de smartphone niet toegenomen: het scherm meet volgens eerdere berichten nog steeds 6,8 inch. Het oledscherm zou wederom in samenwerking met BOE zijn ontwikkeld voor een (nog) hogere piekhelderheid.

Digital Chat Station speculeerde eerder ook over het camerasysteem. Volgens de tipster krijgt de OnePlus 13 in elk geval een verbeterde groothoek- en zoomcamera. Over het design van de vlaggenschiptelefoon is vooralsnog vrij weinig bekend. Tipster Yogesh Brar stelde in april via X wel dat OnePlus en OPPO “micro quad curved”-schermen gebruiken. Dit zijn schermen die aan alle zijden licht afgerond zijn. Dat moet het fijner doen aanvoelen om over het scherm te vegen.

mobieloneplusoneplus 13

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen