Nieuws

iPhone 16 Pro Max en Samsung Galaxy S25 Ultra zien er bijna hetzelfde uit

Render van iPhone 16 Pro Max naast Samsung Galaxy S25 Ultra
© @UniverseIce op Twitter (X)
Het wordt misschien lastig om de iPhone 16 Pro Max en de Samsung Galaxy S25 Ultra uit elkaar te houden dankzij bijna identieke designs.

We zien wel eens vaker dat smartphonefabrikanten bepaalde designelementen van hun rivalen overnemen. Dit gebeurt dan ook vaak bij Apple en Samsung en gaat beide kanten op. Nu lijkt het verschil tussen de aankomende iPhone 16 Pro Max en de Samsung Galaxy S25 Ultra echter wel heel klein te worden.

Samsungs iPhone 16 Pro Max

Volgens de bekende leaker @UniverseIce op Twitter (X) zullen de twee aankomende vlaggenschepen lastig uit elkaar te halen zijn. De leaker grapt zelfs dat we meer over de S25 Ultra te weten zullen komen wanneer de iPhone 16 Pro Max uitkomt. In de Twitter-post die je hieronder kan lezen, geeft @UniverseIce aan dat de twee toestellen bijna dezelfde schermgrootte, lengte, breedte, hoogte en bezelgrootte krijgen. Het enige duidelijke verschil is volgens de leaker dat de S25 Ultra natuurlijk geen ‘Dynamic Island’ heeft.

Bovenaan dit artikel zie je renders van de zogenaamde iPhone 16 Pro Max en Samsung Galaxy S25 Ultra die ook door dezelfde leaker zijn gedeeld. Hier zien we dat de iPhone nog steeds wel meer afgeronde hoeken zou hebben, maar verder verschillen ze niet veel van elkaar. Aan de hand van deze renders lijkt de nieuwe iPhone niet veel af te wijken van het design van de iPhone 15 Pro Max. Het is juist de S25 Ultra die er komend jaar echt anders uit zal zien dan zijn hoekige voorganger.

Wie imiteert wie?

Laten we eerlijk zijn, als we kijken naar de afbeelding bovenaan dit artikel, kunnen we concluderen dat de iPhone 16 Pro Max en de Samsung Galaxy S25 Ultra er allebei niet heel erg uniek uitzien voor een hedendaagse smartphone (zeker van de voorkant). Toch lijkt het Samsung te zijn die momenteel meer inspiratie haalt uit Apple’s designkeuzes.

Dat de precieze afmetingen van het scherm, de behuizing en de schermranden zo dicht bij elkaar lijken te zitten, zal waarschijnlijk echter toeval zijn. Beide bedrijven zijn inmiddels natuurlijk al langer aan hun nieuwe telefoons aan het werken. Het is ook niet alsof Samsung denkt dat mensen een iPhone 16 Pro Max zullen kopen vanwege een specifieke schermgrootte van 6,9 inch.

Toch houdt Apple al langer vast aan ongeveer dezelfde stijl voor zijn iPhones. Ook zagen we bij de release van de Samsung Galaxy Watch Ultra heel veel vergelijkingen met de Apple Watch Ultra (2). Dit zou dus niet de eerste keer dit jaar zijn dat een Samsung-product iets te veel op een Apple-product lijkt.

Uiteindelijk zullen we er waarschijnlijk pas begin volgend jaar achter komen of de twee vlaggenschepen er echt bijna identiek uitzien. De S25 Ultra verwachten we namelijk weer rond januari 2025. In de tussentijd verschijnt de iPhone 16-reeks als het goed is al later deze maand. Op 9 september wordt de reeks naar verwachting aangekondigd tijdens het aankomende Apple-evenement.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S25 Ultra Samsungs Galaxy S25-reeks zou uitsluitend Qualcomm-chips krijgen
appleiphone 16 pro maxmobielsamsungsamsung galaxy s25 ultra

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen