Nieuws

Nintendo zou Switch 2 deze maand aankondigen

Nintendo Switch Joy-Con
© Unsplash / Sara Kurfeß
Nintendo bracht de originele Switch uit in 2017. Na acht jaar is het stilaan tijd voor een nieuwe telg in de consolefamilie van het Japanse merk, en het lijkt erop dat de lancering dichtbij is.

Aan de vermeende lancering van de Nintendo Switch 2 zijn al heel wat woorden besteed. Aanvankelijk werd gedacht dat Nintendo de console in 2024 zou uitbrengen, net op tijd voor de feestdagen. Dat gerucht werd inmiddels al aan de kant geschoven. De ontwikkeling en productie van de console zou zodanig veel vertraging opgelopen hebben, dat Nintendo de console ergens in 2025 zou uitbrengen. Dat zou financieel gezien interessanter zijn voor het gamingbedrijf. Er gaat dan namelijk een nieuw financieel jaar van start voor Nintendo. Door de Switch 2 aan het begin van dat financiële jaar te lanceren, maakt het zich klaar voor goede jaarresultaten.

Dat financiële jaar gaat van start in april, en de verwachte lanceringsdatum is daar niet ver van verwijderd. Het is mogelijk dat de console in april of mei zelf verschijnt. Een andere mogelijkheid, die al werd aangehaald door andere bronnen, is dat de console al in maart verschijnt, aan het einde van het boekjaar. Volgens Chris Dring, hoofd van GamsIndustry.biz, kregen ontwikkelaars al te horen dat ze de console niet voor april moeten verwachten. De lanceringsdatum zal ook grotendeels afhangen van welke spellen Nintendo in de aanbieding heeft: momenteel verschijnen er geen grote games, en die heeft het merk bedrijf wel nodig om een nieuwe console in de markt te zetten.

Aankondiging nabij

Toch rommelt er het een en ander in gamingland. Industrie-insiders menen dat Nintendo de komende weken met een grote aankondiging komt. Dat zou kunnen betekenen dat de Nintendo Switch 2 deze maand aangekondigd wordt. Christopher Dring trok naar X om daar de “industry whispers” met het grote publiek te delen. Het gaat dus om geruchten, al lijken insiders zich klaar te maken voor de aankondiging van de Switch 2.

Als Nintendo de gloednieuwe console deze maand aankondigt, wil dat niet zeggen dat er meteen veel over gekend is. Nintendo zou de Switch 2 eerst kunnen aankondigen, om op een later moment pas te onthullen hoe de console zelf eruit ziet. Pas dan kan echt iets gezegd worden over de specificaties en prestaties die de console zal bieden.

gamingnintendonintendo switch 2ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen