Nieuws

Samsung brengt One UI 6.1.1 eindelijk naar meer Galaxy-apparaten

De Samsung Galaxy S24-serie
© Samsung
Samsung brengt de One UI 6.1.1-software, die samen met de Z Fold 6 en Z Flip 6 lanceerde, eindelijk naar meer Galaxy-apparaten.

Samsung heeft vandaag aangekondigd dat het eindelijk zijn One UI 6.1.1-software, en de bijbehorende nieuwe AI-features, naar meer Galaxy-apparaten zal brengen. Deze update verscheen in de eerste instantie tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Z Fold 6 en de Samsung Galaxy Z Flip 6 en is tot nu toe exclusief op die twee modellen beschikbaar geweest.

Wat is er nieuw in One UI 6.1.1?

De meest interessante veranderingen die One UI 6.1.1 introduceert, zijn een aantal nieuwe en uitgebreide Galaxy AI-features. Deze functies focussen zich op communicatie, productiviteit en creativiteit.

De Interpreter heeft nu een Luistermodus en kan bijvoorbeeld een presentatie in een andere taal voor je vertalen. De nieuwe Composer-functie in Chat Assist kan je helpen om allerlei soorten berichten, zoals e-mails en posts op sociale media, op te stellen. Je voert simpelweg kort in waar het over moet gaan en Galaxy AI maakt er een lopende tekst van. Je kan ook nog de toon en stijl aanpassen. Met Suggested replies kan je ook via een gekoppelde Galaxy Watch snel antwoorden op berichten.

Voor productiviteit is Note Assist erg handig. Deze functie kan notities vertalen en samenvatten, maar er is ook een transcriptiefunctie die gewoon notities maakt aan de hand van spraakopnames. Sketch to Image laat je daarnaast heel snel je foto’s verbeteren door bepaalde aanvullingen te genereren aan de hand van iets dat je schetst en Circle to Search is ook verder uitgebreid.

Verder kan je met de Portrait Studio gemakkelijk normale portretten omzetten naar een andere stijl, zoals aquarel of een 3D-tekenfilmstijl en met Instant Slow-mo kan je een video die oorspronkelijk niet in slow-motion is opgenomen toch nog achteraf vertragen en dan vult Galaxy AI de missende frames in om de beelden soepel te houden.

Chat Assist op de Galaxy Z Fold 6

Welke Galaxy-modellen krijgen de update?

Vanaf 9 september kan je de nieuwe update eindelijk op de Samsung Galaxy S24, S24 Plus en S24 Ultra verwachten.

De update komt echter ook nog naar de Galaxy S23-serie (inclusief de Galaxy S23 FE), de Galaxy Z Fold 5, de Galaxy Z Flip 5 en de Galaxy Tab S9-serie. Voor deze apparaten zal de update naar One UI 6.1.1 volgens Samsung echter “in de komende weken” verschijnen.

Uitgelicht artikel Galaxy Watch Ultra Samsung Galaxy Watches blijken erg accurate fitnesstracking te bieden
mobielone ui 6.1.1samsungsamsung galaxy s23samsung galaxy s24Samsung Galaxy Tab S9Samsung Galaxy Z Flip 5samsung galaxy Z fold 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen