Nieuws

Withings komt met Scanwatch Nova voor kleinere polsen

Withings Scanwatch Nova Brilliant
© Withings
De Scanwatch Nova is het topmodel van Withings’ lijn van hybride smartwatches, al is hij wel een tikkeltje groot. Om die reden brengt Withings nu een nieuwe variant op de markt.

De nieuwe Withings-smartwatch is met zijn 39mm-behuizing niet alleen kleiner dan de originele Scanwatch Nova van 42 mm; hij draagt ook een nieuwe naam: Nova Brilliant. Dat er voor een andere naam is gekozen, heeft alles te maken met het design. Dit wijkt namelijk volledig af van de Nova en zou niet misstaan bij een juwelier. Withings koos ervoor de cijfers van de draaiknop naar de wijzerplaat te verplaatsen. Daarnaast is er het nodige gedaan om de wijzers zelf subtieler te laten ogen.

Subtiel is ook hoe je de kleuropties van de Withings Scanwatch Nova Brilliant kunt omschrijven. Weg zijn de opvallende groene en blauwe wijzerplaten. De wijzerplaat is nu standaard wit, met zilveren of gouden accenten. Deze accentkleuren komen ook terug in de ring om de wijzerplaat heen, de draaiknop en de metalen horlogebandjes. Dankzij de stevige metalen bandjes is de Scanwatch Nova Brilliant meer dan geschikt voor buitenactiviteiten. De smartwatch is bovendien waterdicht tot 50 meter diep (5 ATM).

Wat is een hybride smartwatch?

De Withings Scanwatch Nova Brilliant is weliswaar een smartwatch, maar verwacht niet al te veel slimme functies. Het horloge beschikt bijvoorbeeld niet over een touchscreen, en je kunt er ook geen muziek mee bedienen. Antwoorden op notificaties is eveneens niet mogelijk, maar ze verschijnen wel op de Nova Brilliant, op het (kleine) ingebouwde oledscherm.

Via dat scherm kun je de tijd, je hartslag, het aantal gelopen stappen en het aantal trappen dat je hebt beklommen nakijken. Ook kun je een nieuwe hartslagmeting starten. Andere gegevens lees je af via de Withings-app voor Android en iOS. Daar kun je ook zien welke activiteiten je hebt uitgevoerd, ECG-metingen inzien en je slaapscore bekijken. Wil je bijhouden welke route je hebt afgelegd tijdens het hardlopen, dan moet je wel je smartphone meenemen, aangezien de Scanwatch niet over ingebouwde GPS beschikt.

Uitgelicht artikel Withings ScanWatch Withings Scanwatch review

Prijs en beschikbaarheid

Withings brengt de Scanwatch Nova Brilliant vanaf begin november op de markt voor 600 euro. De prijs is daarmee identiek aan die van de Nova, die het merk eind 2023 uitbracht.

fitnesssmartwatchwearablewithingswithings scanwatch nova

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen