Nieuws

Nothing Phone (2a) Plus verschijnt in België voor 429 euro

Nothing Phone (2a) Plus
© Nothing
Nothing brengt de Phone (2a) Plus nu ook officieel uit in België, met een prijskaartje van 429 euro. Eind juli werd het toestel al gepresenteerd.

De Phone (2a) Plus is slechts een kleine upgrade ten opzichte van de Phone (2a), die Nothing dit voorjaar uitbracht. Van de Nothing Phone (2a) verscheen eerder al een review op TechPulse. De prijs van de budgettelefoons verschilt met 100 euro. Wat krijg je voor die extra 100 euro? We zetten het voor je op een rij.

1. Snellere Dimensity-chipset

Beide Nothing-telefoons zijn uitgerust met een MediaTek Dimensity-chipset, maar in het geval van de Phone (2a) Plus gaat het om de snellere Dimensity 7350 Pro, in plaats van de 7200 Pro van de reguliere 2a. Beide chips worden vervaardigd op TSMC’s 4nm-procedé en de GPU is identiek: de Mali-G610 MC4. De CPU is echter iets sneller, maar de vraag is of dit in de praktijk merkbaar is.

2. Meer opslag in de basisversie

De Phone (2a) wordt standaard geleverd met 8 GB RAM en 128 GB opslag, maar wie kiest voor de Plus, krijgt standaard 256 GB opslag en 12 GB RAM. Dezelfde opslagvariant van de 2a kost 379 euro, waardoor het prijsverschil eigenlijk nog maar 50 euro bedraagt.

3. Scherpere selfies

Selfiefans profiteren mogelijk ook van een (klein) voordeel met de Plus. De selfiecamera heeft een resolutie van 50 MP, wat scherper is dan de 32 MP-camera van de 2a. De sensor is ook iets groter – 1/2.67 inch tegenover 1/2.74 inch – maar het voordeel hiervan is beperkt door de extra megapixels.

4. Kortere oplaadtijd

Nothing verbeterde tot slot de oplaadtijd van de Phone (2a) Plus door de maximale laadsnelheid te verhogen naar 50 W. Hiervoor heb je wel een geschikte 50 W USB-PD-oplader nodig. De batterijcapaciteit blijft met 5.000 mAh ongewijzigd. Draadloos opladen is niet mogelijk met de (2a) Plus, maar dat geldt ook voor de 2a.

Voor alle details over de Phone 2a verwijzen we je naar ons artikel over dat toestel, waarin ook het design en de Nothing OS-software besproken worden.

De Nothing Phone (2a) Plus is nu verkrijgbaar in België. De Plus is beschikbaar in twee kleuren, licht- en donkergrijs, en kost, zoals gezegd, 429 euro.

mobielNothingnothing phone (2a)nothing phone 2a (plus)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen