Nieuws

Nothing Phone (2a) voorgesteld: eerste middenklasser

Nothing Phone (2a)
© Nothing
Het Britse bedrijf Nothing introduceerde vandaag de Nothing Phone (2a). De smartphone biedt een midrange ervaring voor 329 euro.

De Nothing Phone (2a) is vandaag aangekondigd via een livestream op YouTube. Het toestel was eerder al meermaals uitgelekt, maar is dus nu officieel uitgebracht. Het bouwt verder op het model en design van de Phone (2), maar is meer budgetvriendelijk. De smartphone is beschikbaar op 12 maart, vanaf 329 euro. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk.

Krachtige middenklasse

De smartphone bevat een MediaTek Dimensity 7200 Pro-processor, in tegenstelling tot de Qualcomm-processor die de Phone (2) had. Dankzij die chip is de telefoon 13% krachtiger en 16% meer efficiënt dan de Phone (1), volgens Nothing. De batterij van Phone (2a) is indrukwekkend, met een capaciteit van 5.000 mAh en ondersteuning voor 45W-snelladen. Dat komt neer op 50% opladen in 20 minuten. Het bedrijf garandeert dat de accu na 1000 laadcycli nog steeds 90% van zijn oorspronkelijke capaciteit behoudt.

Qua camera’s beschikt de Phone (2a) over twee 50MP-sensoren (waarvan één met groothoeklens), die ietsje lager zitten dan bij zijn voorgangers. Aan de voorkant bevat de telefoon een 32MP-selfiecamera. Het toestel heeft verder een 6,7-inch-amoledscherm, met een ververssnelheid van 120 Hz, die zich dynamisch aanpast aan de content op het scherm.

Uitgelicht artikel Nothing Chats Nothing Chats uit Play Store gehaald door zorgen om privacy

Gekend design

Het design bouwt verder op het al welgekende ontwerp van eerdere Nothing Phone-modellen. De Glyph-interface is opnieuw aanwezig, waarbij lampjes op de achterkant je op de hoogte houden van meldingen. De behuizing van de Phone (2a) is van plastic, en niet van glas zoals op de Phone (2). Dat waarschijnlijk om kosten te besparen. Volgens het bedrijf is de telefoon wel sterker dan zijn voorgangers in de resultaten van de valtest. Het toestel is spatbestendig, met een IP54-certificatie.

Lancering

De smartphone lanceert met Nothing OS 2.5, gebaseerd op Android 14. Ze garanderen drie jaar software-updates, en vier jaar beveiligingsupdates. De software werd uitgebreid met een heleboel nieuwe widgets en een AI Wallpaper Studio, waarmee je ongelimiteerd persoonlijke achtergronden kan maken.

Met de Nothing Phone (2a) kan je kiezen uit zwart, wit en melkkleur. Er zijn twee configuraties: 128 GB met 8 GB RAM voor €329, of 256 GB met 12 GB RAM voor €379. De zwarte versie heeft een verwachte verzenddatum van 12 maart, terwijl de melk- en witte versie op 15 maart beschikbaar zullen zijn. Meer details over de smartphone en de optie om te pre-orderen kan je vinden op de Nothing-website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business