Nieuws

Nothing Phone (2a) ziet er toch heel anders uit

Nothing Phone (2)
© Nothing
De Nothing Phone (2a) krijgt een ontwerp dat fors afwijkt van de Phone (2). Naar verluidt lanceert Nothing de goedkopere smartphone tijdens MWC 2024 in Barcelona.

Eind november verscheen de eerste vermeende render van de Nothing Phone (2a). Opvallend was dat het ontwerp grotendeels gelijk was aan dat van Nothings vlaggenschip, de Phone (2). Via tipster Yogesh Brar krijgen we ditmaal zicht op een geheel nieuw, aangepast design. Brar stelt dat het om een toestel uit de PVT-fase (Product Validation Testing) gaat.

Of deze versie van de Phone (2a) uiteindelijk in productie genomen wordt, is niet met 100 procent zekerheid te zeggen. Mocht Nothing voor deze versie kiezen, dan zou de Phone (2a) toch met een geheel vernieuwd ontwerp komen. In tegenstelling tot op de Phone (2), nemen de camera’s op de (2a) plaats in een cirkelvormig cameraeiland. Ook wordt die cirkel in het midden geplaatst, en dus niet meer aan de linkerzijde zoals op de Phone (1) en Phone (2). Het aantal camera’s blijft gelijk, met twee sensoren.

Volgens geruchten kiest Nothing voor een hoofd- en groothoekcamera. Diezelfde lekken stellen dat de sensoren elk een 50MP-resolutie hebben. De selfiecamera is 16 MP sterk. Die sensor steekt door het 6,7-inch-amoledscherm voorop de Phone (2a). Dat scherm haalt een beeldverversing van 120 Hz. Verwacht geen zaken zoals variabele beeldverversing (LTPO). Daar is de (2a) simpelweg te goedkoop voor.

Glyph-interface blijft

Op de beelden van Brar zien we een volledig afgeschermde achterkant. Android-ontwikkelaar Dylan Roussel weet in een animatievideo wel iets meer details vrij te geven. Zo raakt bekend dat Nothings Phone (2a) net als zijn high-end tegenhanger wordt voorzien van de Glyph-interface. Verder lijkt het toestel van een transparant ontwerp te zijn voorzien. Zo krijg je een blik op de interne componenten van de smartphone.

Bekend is ook dat de Nothing Phone (2a) wordt aangedreven door een MediaTek Dimensity 7200, 8 GB RAM meekrijgt en minstens 128 GB opslaggeheugen bevat. Op softwarevlak zou de smartphone op Nothing OS 2.5 draaien, dat gebaseerd is op Android 14. Zulke details zijn echter verre van zeker. Niettemin omdat de Britse smartphonefabrikant geen van de genoemde details heeft bevestigd.

Lancering tijdens MWC

Mogelijk verandert dit tijdens het Mobile World Congress 2024 (MWC) dat in februari plaatsvindt. De smartphonefabrikant heeft tijdens de technologiebeurs namelijk een lanceringsevent gepland. Wat het daar lanceert, houdt het vooralsnog onder de pet.

mwc 2024Nothingnothing phone (2a)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals