Nieuws

Budgetversie Nothing Phone (2) verschijnt op foto

Nothing Phone (2)
© Unsplash/Zana Latif
Nothing brengt op termijn mogelijk een budgetversie van de Nothing Phone (2) op de markt. Dat zou blijken uit een gelekte foto van een mogelijke nieuwe Nothing-smartphone.

Op de foto zien we de vermeende smartphone, die bekend zou staan als de Nothing Phone (2a). Het toestel zou dus lager geprijsd zijn dan Nothings vlaggenschiptelefoon. Dat meldt Sanju Choudhary op X (voorheen Twitter). Choudhary schrijft dat de smartphone een 6,7-inch-amoledscherm krijgt met een gecentreerde hole-punch notch.

Verder raakt bekend dat de telefoon modelnummer AIN142 draagt. Eerder kwam dit modelnummer voorbij in GSMA’s IMEI-database. Ongeweten is wel of de smartphone nog actief wordt ontwikkeld; het komt regelmatig voor dat fabrikanten projecten last-minute stopzetten.

Nothing Phone (2a)
© Sanju Choudhary

Gewijzigde Glyph-leds

Choudhary deelde bij zijn bericht op X ook een eerste foto van de Nothing Phone (2a). Op deze foto zien we de achterkant van het beschreven budgettoestel. Op veel vlakken lijkt dit gelijk met dat van de Phone (2). Wel valt op dat de ledstrip, ook bekend als de Glyph-interface, één geheel is. Op de (2) wordt die strip meerdere keren onderbroken. Dit gebruikt Nothing voor diverse notificatiesoorten.

Wel lijkt Nothing de c-vormige ledstrip rond de cameralenzen te behouden. Net als bij voorgaande Nothing-modellen zijn achterop twee camera’s aanwezig. Details over deze camera’s zijn ons (nog) niet bekend.

Phone (1) opvolger

Ons zou het niet verrassen als de Nothing Phone (2a) de plaats opvult van de Phone (1). Voor die smartphone heeft de Britse fabrikant immers nog geen opvolger uitgebracht. Met de Phone (2) heeft de fabrikant zijn focus verlegd naar premium componenten en een hoogwaardig(er) design.

Daar hoorde ook meteen een hoger prijskaartje bij. Niet voor iedereen zal dit hogere prijskaartje ook meteen bereikbaar zijn. Mogelijk moet de Phone (2a) dit oplossen met een iets minder performante chipset en een simpelere behuizing. Nochtans neem je dit wel best met een korrel zout: geen van de genoemde details zijn officieel bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business