Nothing Phone (2) officieel, kost 699 euro

Nothing Phone (2)
© Nothing
Nothing heeft dinsdagavond zijn tweede generatie smartphone gelanceerd, de Phone (2). Het toestel komt op 21 juli beschikbaar vanaf 699 euro.

Verleden jaar stapte Nothing voor het eerst in het smartphone-huwelijksbootje. Het eerste toestel – de Phone (1) – wist de aandacht te trekken door zijn unieke ontwerp. Ook waren de materialen van het toestel opvallend premium voor zijn adviesprijs. Met de tweede smartphone wil Nothing verder de nadruk leggen op het premium karakter van het Britse merk. Dat begint bij de behuizing, die van glas en metaal werd gemaakt. Glas en metaal dat gedeeltelijk uit gerecycleerd materiaal bestaat; de CO2-voetafdruk van de kromp volgens Nothing tot 53,45kg, van 58,05kg bij de Phone (1).

Ondanks de lagere CO2-voetafdruk bevat de smartphone wel meer premium componenten. Zo zet Nothing voor het eerst een LTPO-scherm in, dat van 1 tot 120Hz variabel zijn verversingsgraad in kan stellen. Het scherm an sich betreft een 6,7-inch OLED-paneel, met een Full HD-resolutie en 1.600 nits piekhelderheid.

Kostenbesparing

Het scherm wordt aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 8+ Gen 1. Hoewel dat niet meer de nieuwste Qualcomm-chipset is, biedt hij volgens Nothing wel de meest ‘doorgewinterde ervaring’. Ook kon het merk met deze chipset op kosten besparen en de prijs laag houden, zonder direct de gebruikerservaring te beïnvloeden. Wat het toestel verder vlot houdt is de 12 GB RAM die je krijgt bij eender welke opslagconfiguratie (256 GB of 512 GB).

Qua stroomvoorziening is er nog een 4.700 mAh accu aanwezig. Die accu kan je opladen met 45 watt USB-PD PPS-laders, waardoor de accu in ongeveer 55 minuten volledig is opladen. Die oplader steekt overigens niet in de doos en moet je dus los moeten aanschaffen. Nothing levert nog wel een usb-c-kabel mee, ditmaal met een bijzonder transparant ontwerp.

Uitgelicht artikel Nothing Ear (2) Nothing Ear (2) review: meer van hetzelfde

Focus op Glyph-interface

Net als op de Phone (1) is het pronkstuk van de Phone (2) Nothing’s Glyph-interface. Met deze led-lampjes kun je niet alleen unieke patronen maken voor bepaalde meldingen. Nothing verzorgde met de komst van de tweede smartphone namelijk ook de integratie van apps van derden in de Glyph-interface. Zo kun je bijvoorbeeld via de led-strips in de gaten houden waar je Uber rondrijdt. Ook werkt de interface nog altijd als volume- en laadindicator.

Focus op het echte leven

Verder benadrukt Nothing met zijn tweede OS-versie, Nothing OS 2.0, dat mensen wat vaker hun telefoon moeten wegleggen. Daarvoor geeft het zijn interface onder andere een monochroom-tintje mee. De software-ondersteuning lijkt verder op peil, met drie jaar aan Android-upgrades en vier jaar lang elke twee maanden beveiligingspatches.

Nothing Phone (2)
© Nothing

Over focus gesproken: de Phone (2) bevat in totaal drie camera’s. Twee van die sensoren bevinden zich achterop, met nog één 32 MP-sensor voorop. Het toestel kan volgens Nothing meedingen met vlaggenschepen, nadat het de tuning flink onder handen nam.

Prijzen en beschikbaarheid

Nothing biedt de Phone (2) vanaf 21 juli te koop aan in België. Het toestel kost dan 699 euro voor de variant met 256 GB opslag, en 799 euro voor het toestel met 512 GB opslag. Beide configuraties zijn in het wit en zwart verkrijgbaar.

  • Variant met 256 GB/12 GB – 699 eurobol.com, Fnac
  • Variant met 512 GB/12 GB – 799 eurobol.com, Fnac

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business