Nieuws

Officieel: OnePlus 13 wordt in oktober onthuld

OnePlus 13
© OnePlus
OnePlus-topman Li Jie Louis heeft bekendgemaakt dat de OnePlus 13 in oktober verschijnt. De Europese introductie laat mogelijk nog iets langer op zich wachten.

OnePlus lanceert zijn vlaggenschiptelefoons doorgaans in twee fasen. Eerst wordt het toestel in China uitgebracht en iets later volgt de internationale release. Zo werd de OnePlus 12 in december uitgebracht in China, terwijl de Europese introductie in januari plaatsvond. Voor de OnePlus 13 is de lancering iets opgeschoven, bevestigde Li Jie Louis vanmorgen via Weibo, een Chinees sociaal medium. De topman schrijft dat het “vlaggenschiptoestel volgende maand wordt uitgebracht.”

Li Jie Louis noemt het toestel niet expliciet bij naam, maar het is aannemelijk dat hij doelt op de OnePlus 13. De vermelding van de “nieuwste generatie vlaggenschipchips” past hier ook bij. Volgens de topman is die vlaggenschipchip “mede-ontwikkeld” door mensen die betrokken waren bij de ontwikkeling van pc-chipsets. Dit verwijst dan weer naar Qualcomms Oryon-kernen die deel uitmaken van de Snapdragon 8 Gen 4.

Die kernen worden door Qualcomm momenteel ook gebruikt in zijn Snapdragon X-chipsets voor Windows AI-pc’s. Dat OnePlus de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 toepast in zijn vlaggenschipsmartphone, mag geen verrassing zijn. De Chinese fabrikant gebruikt sinds de introductie van de One in 2013 exclusief Snapdragon-chips voor zijn vlaggenschepen. De topman belooft bovendien dat de chipset enkele OnePlus-exclusieve functies krijgt, waardoor hij nog krachtiger zal zijn in de OnePlus 13.

Uitgelicht artikel OnePlus 13 Eerste specificaties OnePlus 13 zijn nu al bevestigd

Gelekte specificaties

Bekend is dat de OnePlus 13 een gigantische 6.000mAh-batterij krijgt om de smartphone van stroom te voorzien. Het oledscherm meet, net als bij de OnePlus 12, 6,8 inch, maar is volgens geruchten wel een stuk helderder. Ook zijn de randen van het scherm aan alle hoeken licht afgerond.

Het camerasysteem bestaat uit drie sensoren: een 50MP-hoofdcamera (LYT-808), een 50MP-zoomcamera (LYT-600, 3x zoom), en een 50MP-groothoekcamera (LYT-600). Verder is bekend dat de behuizing stof- en waterbestendig is met een IP68- of IP69-certificering.

Lancering in oktober

Wat betekent de vervroegde lancering van de OnePlus 13 voor de Europese onthulling? Dat is voorlopig nog speculeren. Zoals gezegd verscheen de vlaggenschiptelefoon vorig jaar pas in januari in Europa, na een Chinese introductie begin december. Als we de termijn van één maand aanhouden, ligt een lancering in november of december in het verschiet. Neem deze speculatie echter met een korreltje zout, want OnePlus heeft dit nog niet bevestigd. Datzelfde geldt voor de hierboven genoemde specificaties.

mobieloneplusoneplus 13

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen