Nieuws

AirPods 4 te krijgen met of zonder actieve ruisonderdrukking

Apple Watch en AirPods 4
© Apple
De AirPods 4 bieden een hele nieuwe manier om met Siri te communiceren, en voor het eerst brengt Apple ANC naar het open AirPods-design.

Niet iedereen heeft graag een siliconen oordopje in hun oren, en dat hebben ze bij Apple in de smiezen. De pas aangekondigde AirPods 4 hebben daardoor het oude, vertrouwde design, maar dan toch iets verbeterd. Op basis van talloze oorscans werd de vorm van Apples nieuwste AirPods aangepast, zodat die voor een zo groot mogelijk publiek zo comfortabel mogelijk zit.

De nieuwe oortjes zitten niet alleen beter, maar moeten ook beter geluid leveren. Vanbinnen in de oortjes zit een nieuwe H2-chip, samen met een vernieuwd akoestisch systeem. Er zit een nieuwe driver in die zo precies mogelijk klinkt, en een hoge dynamische range kan voorleggen. AirPods draaien echter om meer dan geluid, en de H2-chip maakt ook meer dan dat mogelijk.

Uitgelicht artikel Apple Earpods Apple neemt na 12 jaar afscheid van de Earpods

Functies zoals Voice Isolation, die ervoor zorgen dat je helderder klinkt tijdens gesprekken, worden er bijvoorbeeld door aangedreven. Bovendien is de intelligente software ook in staat om bewegingen te herkennen. Krijg je telefoon van iemand? Dan zal Siri vragen of je de telefoon wil opnemen – ja of nee knikken volstaat om antwoord te geven. Verder bieden de AirPods 4 ook nieuwe gebaren om muziek te pauzeren of telefoongesprekken te beëindigen. Daarvoor zit er nu een druksensor in de steel van de oortjes.

Met of zonder ANC

De H2-chip kan echter nog meer van dat. Behalve het omgevingsgeluid bellen voor contactpersonen, kunnen de AirPods 4 nu ook het omgevingsgeluid voor jou blokkeren. Voor het eerst krijgen AirPods met een open design actieve ruisonderdrukking, al moet je daar tijdens het aankoopproces wel actief voor kiezen. De oortjes met ANC bevatten namelijk betere microfoons, en daarvoor rekent Apple wat meer aan.

Het doosje biedt nu USB-C, en levert volgens Apple tot 30 uur aan batterijduur. Ook draadloos opladen is mogelijk, met een Apple Watch- of Qi-lader. Ondanks die batterij en de mogelijkheid tot draadloos opladen is dit het kleinste Apple Watch-doosje tot nu toe. Het is slechts 50 mm breed, en 10% kleiner dan zijn voorganger. Moest je dat kleine doosje ooit kwijtspelen: niet gevreesd. De oortjes werken gewoon met Apple Find My, zodat je ze makkelijk terugvindt.

Je kan de AirPods 4 pre-orderen vanaf vrijdag, en ze liggen vanaf 20 september in de winkel. Zonder ANC kosten de oortjes 149 euro, een paartje met ANC kost je 199 euro.

Uitgelicht artikel iPhone 16 Apple presenteert iPhone 16 boordevol AI-features
AirPods 4ancapple

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen