Nieuws

Google linkt in zoekresultaten naar Internet Archive

internet archive
© Internet Archive
Google heeft de handen in elkaar geslagen met het bekende Internet Archive. Er verschijnen nu links naar oude internetpagina's in de populairste zoekmachine.

Eerder dit jaar had Google al besloten om geen oude, gecachete webpagina’s meer te tonen in zijn zoekresultaten. Dat gemis wordt nu dus helemaal opgevangen door verwijzingen naar het Internet Archive, het grootste, vrij toegankelijke archief voor oude internetpagina’s. Het Internet Archive kondigt de integratie aan op zijn blog.

Cache via Internet Archive

Je krijgt toegang tot de Wayback Machine van het Internet Archive. Door naast een zoekresultaat op de drie puntjes te klikken, kan je alsnog doorverwezen worden naar gecachete pagina’s. Zoek naar de knop ‘Meer over deze pagina’ en je krijgt bijkomende details te zien over je zoekresultaat. Halverwege de pagina staat een link naar het Internet Archive en kan je zien wanneer de website in kwestie voor het eerst geïndexeerd werd in Google. Je kan dan doorklikken op ‘Vorige versies bekijken op Internet Archive’.

Helaas zullen niet alle pagina’s van alle website gearchiveerd zijn. Vaak is het een kwestie van toestemming door de rechtenhouders, laat directeur van de Wayback Machine Mark Graham weten.

googleinternet archiveontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen