Nieuws

Samsung verplicht account voor toegang tot Galaxy Store

Samsung One UI
© Samsung
Binnenkort moet je inloggen met je Samsung-account om de Galaxy Store te gebruiken. Ook voor het installeren van updates is een Samsung-account vereist.

Wie tegenwoordig de Galaxy Store opent op zijn Samsung-telefoon, kan meteen aan de slag. Een account is namelijk niet vereist. Samsung heeft echter al aangekondigd dat dit beleid zal veranderen. Vanaf 25 september moet je inloggen voordat je de Galaxy Store kan openen of apps kan updaten. Zelfs voor apps die al via de Galaxy Store zijn geïnstalleerd, geldt dat je eerst moet inloggen om ze bij te werken.

Impact voor Good Lock-gebruikers

Vergelijk je dit met de Play Store, dan is dat eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Ook bij Google moet je namelijk eerst inloggen om iets te kunnen doen in de Play Store. Toch maakt het de Galaxy Store iets minder toegankelijk, zeker als je liever geen Samsung-account aanmaakt.

De impact hiervan op het gebruik van je smartphone is sterk afhankelijk van de apps die je gebruikt. Hoewel veel standaardapps van Samsung-telefoons in de Galaxy Store staan, zijn ze inmiddels ook in de Play Store te vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Samsung Calculator- en Notes-apps. Deze staan beide in de Play Store en worden daarvandaan bijgewerkt, tenzij je handmatig de downloads in de Galaxy Store activeert. Zulke apps worden bovendien bijgewerkt met de One UI-software-updates van je telefoon.

Good Lock valt echter niet in die categorie. Hoewel de app vrij populair is onder Galaxy-eigenaren, moet je die altijd apart op je toestel installeren. Bovendien staat de applicatie niet in de Play Store. Wil je Good Lock blijven gebruiken, dan heb je vanaf 25 september een Samsung-account nodig.

Voordelen van een Samsung-account

Dat account biedt je ook meteen andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om data van Notes en andere apps te synchroniseren tussen Galaxy-apparaten. Wie de Samsung-browser gebruikt, ziet ook zijn bladwijzers gesynchroniseerd worden tussen apparaten, zelfs op Windows.

AndroidGalaxy StoremobielsamsungSamsung Galaxy Store

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen