Nieuws

Netflix beëindigt ondersteuning iOS 16, dit zijn de gevolgen

Netflix logo
© Unsplash / Venti Views
Netflix beëindigt binnenkort de ondersteuning voor iOS 16. iPhones en iPads die niet naar iOS 17 of iPadOS 17 kunnen updaten, kunnen dan geen Netflix meer draaien.

Aanwijzingen voor het einde van de ondersteuning voor iOS 16 zijn recent gespot in de code van Netflix. De streamingdienst heeft zelf nog niets naar buiten gebracht, dus het blijft speculeren wanneer die wijziging ingaat. Zodra dat het geval is, brengt Netflix geen updates meer uit voor de apps. Het blijft dan nog wel een tijdje mogelijk om de apps te gebruiken, totdat Netflix ze definitief afsluit.

Dit heeft voornamelijk impact op de relatief oude iPhones en iPads die niet geschikt zijn voor iOS 17 en iPadOS 17. Voor de iPhones betreft het drie modellen: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Aan de kant van de iPads gaat het om de eerste generatie iPad Pro uit 2015 en de vijfde generatie iPad uit 2017.

Zodra de app definitief wordt afgesloten, zijn gebruikers van die iPhones en iPads aangewezen op de browser. De browserversie van Netflix blijft voorlopig toegankelijk: dit hangt niet af van de iOS- of iPadOS-versie van je apparaat, maar van de browser die erop draait. Zolang de Safari-browser wordt bijgewerkt, blijft Netflix dus gewoon werken.

Het beëindigen van de ondersteuning door Netflix is niets ongewoons. Vorig jaar besloot het bedrijf nog om de ondersteuning voor diverse smart-tv’s te stoppen. Door de ondersteuning van een platform te beëindigen, kan Netflix zich focussen op het volgende platform, in dit geval iOS- en iPadOS 18. De update daarvoor wordt volgende week al uitgebracht en komt beschikbaar voor alle iPads en iPhones met versie 17.

Uitgelicht artikel Netflix logo Netflix verwijdert downloadfunctie uit Windows-app
iOS 16ios 17ios 18mobielnetflixontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen