Nieuws

Google Pixel 9-serie heeft een probleem met notificaties

Google Pixel 9
© Google
Meerdere Pixel 9-gebruikers melden dat ze sommige notificaties niet meer binnenkrijgen en dit geldt voor verschillende Pixel 9-modellen.

Een nieuwe bug lijkt ervoor te zorgen dat sommige Pixel 9-gebruikers bepaalde notificaties helemaal niet meer binnenkrijgen op hun nieuwe telefoons. Gebruikers delen op Reddit en op het Google Nest Community-forum hun ervaringen met de missende notificaties op de nieuwe Pixel 9-toestellen.

Google Home- en Nest-notificaties

Het lijken specifiek notificaties van Google Home en Nest te zijn die niet meer werken voor veel gebruikers. Dat kan natuurlijk enorm vervelend zijn als je een deurbel of camera van Google hebt, want dan krijg je het ineens niet meer te zien als er iemand voor de deur staat.

Er lijkt wel een tijdelijke oplossing te zijn die voor sommige mensen schijnt te werken. Terwijl je wacht op een oplossing vanuit Google zelf, kan je in ieder geval proberen om het probleem met Google Home notificaties op te lossen. Door de data en cache van de Google Home-app te wissen, de app te verwijderen en opnieuw te installeren, zou het probleem kunnen verdwijnen. Dit schijnt echter niet bij iedereen te werken. Een andere mogelijke oplossing is simpelweg het uit- en aanzetten van de notificaties voor de Google Home-app in de instellingen.

Meer problemen met notificaties op de Pixel 9-serie

Dit zijn overigens niet de enige notificatieproblemen op de Google Pixel-telefoons. Het is al een langere tijd bekend dat er ook een probleem is met vertraagde notificaties. Zelf hebben we op de Google Pixel 9 Pro Fold ook af en toe gemerkt dat nieuwe notificaties pas verschijnen wanneer het scherm weer geactiveerd wordt na het apparaat een tijdje niet te hebben aangeraakt. Dat is niet altijd een probleem, maar het kan bijvoorbeeld wel lastig zijn als het een notificatie van je videodeurbel is.

Hier hebben Pixels ook in voorgaande jaren al last van gehad. Dat probleem is nog niet volledig opgelost door Google, dus we hopen dat de notificatieproblemen nu toch wel echt een prioriteit worden voor het bedrijf. Zeker de notificaties van sommige Nest-producten, zoals de rookmelders, kunnen natuurlijk erg belangrijk zijn.

Uitgelicht artikel Google Pixel 9 Pro Pixel 9 geplaagd door problemen met automatische helderheid
googlegoogle pixel 9google pixel 9 progoogle pixel 9 pro foldgoogle pixel 9 pro xlnieuwsnotificaties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen