Nieuws

Apple maakt vervangen van batterij op iPhone 16 Pro en Pro Max duurder

iPhone 16 Pro
© Apple
Wil je de batterij in je nieuwe iPhone 16 Pro of Pro Max laten vervangen door Apple? Dat is nu duurder dan bij voorgaande Pro-modellen.

Hopelijk is de levensduur van de batterij in je nieuwe iPhone 16 Pro of Pro Max lang genoeg dat je hem niet hoeft te laten vervangen door Apple voordat je weer overschakelt naar je volgende telefoon. Je betaalt nu namelijk meer voor officieel batterijonderhoud van Apple voor je nieuwe Pro-model.

Duurder voor de iPhone 16 Pro en Pro Max

MacRumors heeft ontdekt dat Apple het dit jaar duurder heeft gemaakt om de batterij van de nieuwe Pro-modellen van de iPhone 16 te laten vervangen (door Apple zelf). Het vervangen van de batterijen in de iPhone 16 en iPhone 16 Plus kost nog hetzelfde als voorheen, maar de geschatte kosten voor een batterijvervanging bij de nieuwe Pro-modellen zijn met 26 euro omhoog gegaan.

Bij de iPhone 15-serie en iPhone 14-serie waren de geschatte kosten voor een batterijvervanging bij Apple 109 euro, ongeacht welk model uit de serie je hebt. Die prijs geldt nog steeds voor de iPhone 16 en iPhone 16 Plus, maar bij de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max heb je nu te maken met geschatte kosten van 135 euro.

We weten niet zeker of andere geautoriseerde Apple-reparateurs ook extra gaan vragen voor deze nieuwe batterijen, dus het loont misschien om even rond te kijken als je batterij toch aan vervanging toe is, al is het natuurlijk wel aan te raden om in ieder geval een originele Apple-batterij in je toestel te laten zetten. Daarnaast kan je natuurlijk ook terecht bij Apple’s Zelfservice-reparatiewinkel als je bereid bent om de batterij zelf te vervangen. Dat zal waarschijnlijk ook wel een goedkopere optie zijn, maar momenteel kunnen we daar nog geen onderdelen voor de iPhone 16-serie vinden.

Buiten garantie

Deze geschatte prijs geldt natuurlijk alleen als het probleem met je batterij buiten de garantie valt. Als je batterij binnen de garantietermijn defect blijkt, wordt deze natuurlijk gratis vervangen.

We vragen ons natuurlijk wel af waarom specifiek de Pro-modellen dit jaar hogere kosten krijgen voor batterijvervanging. Apple heeft wel meegedeeld dat de batterijen dit jaar groter zijn, maar dat is het geval voor alle iPhone 16-modellen. MacRumors suggereert dat het misschien iets te maken kan hebben met de zogenaamde metalen omhulsels die de batterijen in de Pro-modellen volgens een gerucht zouden krijgen. De outlet geeft echter aan dat we nog even op een ‘teardown’ moeten wachten om erachter te komen of er bijvoorbeeld inderdaad een omhulsel om deze batterijen zit.

Uitgelicht artikel iPhone 16 Pro Kuo: vraag naar iPhone 16 Pro veel lager dan verwacht
applebatterijiphone 16 promobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen