Nieuws

Circle to Search binnenkort misschien beschikbaar op meer Android-smartphones

Circle to Search Google logo
© Google
Circle to Search is momenteel alleen beschikbaar op Samsung Galaxy- en Google Pixel-apparaten. Komt daar binnenkort verandering in?

Tot nu toe is Circle to Search, sinds zijn debuut op de Samsung Galaxy S24-serie in januari, alleen nog maar beschikbaar geweest op bepaalde Samsung Galaxy- en Google Pixel-telefoons, maar een andere smartphonefabrikant claimt dat we binnenkort ook op een van zijn nieuwe smartphones dingen in beeld kunnen omcirkelen om ze op Google op te zoeken.

Circle to Search op de Phantom V Fold 2

Volgens Android Authority heeft de Chinese smartphonefabrikant TECNO aan meerdere reviewers van zijn aankomende Phantom V Fold 2 laten weten dat deze functie in oktober op zijn nieuwe smartphone zal verschijnen. Dit deelde Mishaal Rahman van Android Authority ook in de onderstaande post op Twitter (X).

Als de informatie vanuit TECNO blijkt te kloppen, dan zal Circle to Search vanaf volgende maand dus misschien niet meer exclusief zijn voor de smartphones van Samsung en Google. De feature vervangt eigenlijk verschillende functies waarvoor je voorheen de Google Lens-app kon gebruiken en maakt het gemakkelijker om deze functies snel te gebruiken. Daarom zou het voor gebruikers van Android-toestellen van andere merken dan Samsung en Google erg mooi zijn als ze ook eindelijk toegang krijgen tot deze feature.

Andere merken

Google heeft nog niet officieel bekendgemaakt dat Circle to Search naar apparaten van andere merken, waaronder TECNO, zal komen, maar het zou wel vreemd zijn als die fabrikant dit zomaar verzonnen heeft. Daarnaast heeft Google wel al aangegeven dat het de feature tegen het einde van 2024 op 200 miljoen apparaten wil hebben (via Android Authority).

Hoewel we hier nu dus alleen TECNO over gehoord hebben, verwachten we dat de feature in oktober dan ook naar Android-telefoons van andere (bekendere) merken zal komen. TECNO is niet bepaald een marktleider, dus het zou ons verbazen als er eerst nog sprake is van een periode waarin de feature exclusief is voor Samsung, Google en TECNO.

Wanneer deze handige feature eindelijk op andere smartphones verschijnt, vragen we ons wel af op wat voor smartphones. In de eerste instantie was Circle to Search namelijk alleen op vlaggenschepen van Samsung en Google beschikbaar, maar inmiddels hebben ook een paar middenklassers van Samsung toegang tot de feature. We hebben dus nog geen idee of het realistisch is om te verwachten dat de feature ook op budgettoestellen van andere merken zal verschijnen.

Uitgelicht artikel Circle to Search Muziekfeature Circle to Search komt naar Samsung-telefoons
AndroidCircle to Searchgoogle pixelmobielsamsung galaxy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen