Nieuws

Dit is wanneer Samsung de Galaxy S24 FE en Tab S10-serie lanceert

© Samsung Vietnam
Samsung Vietnam zegt op 20 september een Galaxy Unpacked-evenement te organiseren. Dat event staat waarschijnlijk in het teken van de Galaxy S24 FE en Galaxy Tab S10-serie.

Voor wie een vlaggenschipervaring wil, maar er niet zoveel geld voor over heeft, biedt Samsung de Fan Edition-serie aan. Dit najaar wordt de reeks naar verwachting uitgebreid met de Galaxy S24 FE, en mogelijk gebeurt dat vandaag al, zo blijkt uit een teaser van Samsung Vietnam. Een video op het YouTube-kanaal van deze Samsung-afdeling verwijst namelijk naar een Galaxy Unpacked-event op 20 september.

Teaservideo Galaxy S24 FE

De video onthult ook enkele details over het te presenteren toestel, zoals het metalen frame met ronde hoeken. Ook krijgt de smartphone drie camera’s aan de achterkant en ondersteuning voor Galaxy AI, Samsungs AI-systeem. Hoewel de naam van het toestel niet wordt genoemd, durven we te gokken dat het om de Samsung Galaxy S24 FE gaat. Het is namelijk wel erg vroeg om nu al de Galaxy A-serie van 2025 te presenteren. Bovendien zijn Samsungs high-end Galaxy S- en Z-toestellen al uitgebracht.

Naast de Galaxy S24 FE presenteert Samsung vandaag mogelijk ook de Galaxy Tab S10-serie. In die tabletreeks vind je twee modellen: de Galaxy Tab S10 Plus en Tab S10 Ultra. In tegenstelling tot voorgaande jaren komt er geen basismodel. Of dat betekent dat de Galaxy Tab S9 in de winkelschappen blijft liggen, zal de tijd moeten uitwijzen.

Waarschijnlijk gaat het om een lokaal Galaxy Unpacked-evenement en lanceert Samsung de Galaxy S24 FE op een later moment in Europa. Dit gebeurde ook met de Galaxy S23 FE, die op 4 oktober werd gepresenteerd, maar pas in december in Europa arriveerde.

Dezelfde tablets, nieuwe telefoon

Voor de tablets heeft Samsung geen grootse veranderingen om aan te kondigen. Ze behouden hun 12,4- en 14,6-inch-oledschermen, maar zijn dit keer uitgerust met een MediaTek Dimensity 9300+-chipset, in plaats van Qualcomm-chips in voorgaande Tab S-modellen. Wil je een vernieuwend design? Dan is de Tab S10-serie waarschijnlijk niet voor jou bestemd: er zijn namelijk geen designwijzigingen gesignaleerd in gelekte productrenders.

Dat staat in schril contrast met de Galaxy S24 FE, die een groter 6,7-inch-amoledscherm krijgt, dat ook een stuk helderder is dan het 6,4-inch scherm van de S23 FE. De batterij blijft echter net zo groot (4.500 mAh) en ook het camerasysteem blijft identiek. Dat wil zeggen: een 50MP-hoofdcamera, 12MP-groothoeklens, 8MP-zoomlens en een 10MP-selfiecamera.

Of de gelekte specificaties kloppen, zal moeten blijken zodra Samsung de Galaxy S24 FE en de Tab S10-serie heeft gepresenteerd. Dat gebeurt mogelijk al vandaag, op 20 september.

mobielsamsungsamsung galaxy s24 fesamsung galaxy tab s10tablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen