Nieuws

Nieuwe macOS Sequoia update breekt meerdere beveiligingsproducten

Linux macbook
Simferopol, Russia - August 6, 2014: OS X Yosemite operating system of the Apple company. I was presented on June 2, 2014.

Apple’s nieuwste macOS-update, Sequoia (ook wel bekend als macOS 15), heeft verschillende grote cybersecurity-oplossingen onbruikbaar gemaakt, wat tot grote bezorgdheid heeft geleid binnen de Apple-gemeenschap. Volgens een bericht van TechCrunch zijn enkele van de meest gebruikte beveiligingsprogramma’s, waaronder CrowdStrike, SentinelOne, Microsoft, en ESET, getroffen door compatibiliteitsproblemen met het nieuwe besturingssysteem. Veel van deze bedrijven hebben hun gebruikers gewaarschuwd dat ze macOS Sequoia voorlopig niet ondersteunen en adviseerden om de update uit te stellen totdat de problemen zijn opgelost.

De fout lijkt te maken te hebben met firewalls en DNS-functies binnen macOS Sequoia, aldus rapporten van onderzoekers die deze problemen aan het licht brachten. Will Dormann, een van de betrokken onderzoekers, merkte op dat het blokkeren van inkomende verbindingen in de firewall van macOS Sequoia ook kan leiden tot het blokkeren van antwoorden op DNS-verzoeken. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde apps niet goed werken, afhankelijk van de firewallconfiguratie.

Geen ondersteuning voor Sequioa

CrowdStrike was een van de bedrijven die reageerden op de problemen. “Helaas kunnen we Sequoia niet vanaf dag één ondersteunen, ondanks onze intentie en eerdere ervaring om de nieuwste OS-versies binnen enkele uren na algemene beschikbaarheid te ondersteunen,” liet een CrowdStrike-ingenieur weten via een intern bericht.

Patrick Wardle, oprichter van Mac- en iOS-beveiligingsstartup DoubleYou, uitte eveneens zijn frustratie. “Ik begrijp dat het schrijven van foutloze software moeilijk is, maar misschien zouden we allemaal beter af zijn als Apple minder tijd en geld aan marketing besteedde en meer tijd aan het daadwerkelijk testen van hun software.”

Apple zelf heeft het probleem nog niet publiekelijk erkend, en veel beveiligingsbedrijven verwachten dat zij zelf de benodigde oplossingen moeten ontwikkelen.

Uitgelicht artikel Microsoft Windows 11 Microsoft werkt aan nieuwe Windows-beveiligingsfuncties na CrowdStrike-incident

applecrowdstrikeiosiphonemacOS 15macOS Sequoiasequoia

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen