Nieuws

Jony Ive werkt met OpenAI aan geheim AI-product

openai
© OpenAI
Ex-Apple-ontwerper Jony Ive heeft dit weekend tegenover The New York Times bevestigd samen te werken met OpenAI aan een geheim AI-product.

Eerder deden al geruchten de ronde dat Jony Ive samenwerkte met OpenAI’s CEO, Sam Altman. Dat staat nu vast, al laat de ex-hoofdontwerper van Apple in het midden wat zijn bedrijf, LoveFrom, en OpenAI precies ontwikkelen. Momenteel zijn er ongeveer tien medewerkers betrokken bij het project, waaronder Tang Tan en Evans Hankey, die net als Jony Ive hooggeplaatste designrollen bekleedden bij Apple.

LoveFrom, het bedrijf van Ive, zal instaan voor de ontwerpfase van het AI-product. OpenAI richt zich, zoals te verwachten, op de AI-mogelijkheden ervan. Hoewel Ive in het interview met geen woord rept over het type product, geeft de ex-hoofdontwerper van Apple wel aan dat het een probleem van de iPhone moet oplossen. OpenAI’s Altman en Ive willen een “computerervaring creëren die minder sociaal ontwrichtend is dan de iPhone.”

Dat kan erop wijzen dat Ive en OpenAI werken aan een smartphone of een ander soort computer, maar niets is zeker. Met Tang en Hankey hebben de partijen in ieder geval flink wat designervaring in huis gehaald. Ive was tot 2019 hoofdontwerper bij Apple, waarna Hankey deze rol overnam. Tang had tot eind 2023 invloed op de ontwerpen van de AirPods, de Apple Watch-serie en iPhones.

Tot op heden heeft LoveFrom, het designbureau van Ive, nog geen grote productlanceringen gedaan. Sinds Ive in 2019 bij Apple vertrok, heeft het bedrijf onder meer een lettertype, een rode clownsneus en een draaitafel van maar liefst 60.000 dollar uitgebracht. De samenwerking met OpenAI brengt daar mogelijk verandering in. Wanneer OpenAI en LoveFrom hun eerste AI-product willen lanceren, is nog niet bekendgemaakt.

aijony ivylovefromOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen