Apple's hoofdontwerper Jony Ive verlaat Apple. Ive werkte 30 jaar bij Apple en stond mee aan de bakermat van talloze producten. Hij begint nu zelf een bedrijf.

Advertentie

Spijtig nieuws. Jony Ive, de hoofdontwerper van Apple die je ongetwijfeld kent, verlaat Apple eind 2019. Volgens het persbericht van Apple start Jony een eigen designbureau.

Van iMac tot Apple Park

Jony Ive is de belangrijkste figuur achter het design van veel Apple-producten en hoe we die vandaag kennen. Hoe ze aanvoelen zoals bijvoorbeeld de specifieke klik van je touchpad of de zachte tik van je toetsenbord. Ive stond mee aan de bakermat van talloze producten: van de iMac die in 1998 op de markt kwam, alle iPods, iPhones, MacBooks en tot slot de nieuwe ‘Apple Park’ campus .

Ive die nu 52 is, wil een andere weg inslaan. Hij start binnenkort met een eigen designbureau. Apple liet alvast weten dat zij de eerste klant van Ive zouden zijn en op die manier nog steeds met hem zouden samenwerken aan exclusieve projecten. Het is dankzij hem dat Apple door de jaren heen ontelbare design-prijzen heeft gewonnen.

Senior Voice President

Naast lay-out en design kennen we Ive ook van de legendarische productlanceringen waarbij hij steeds opnieuw de stem was. Ive is wereldwijd bekend geworden omwille van zijn pure Engelse uitspraak gecombineerd met zorgvuldig uitgekozen woorden waardoor hij de meeste aangename voice-over ter wereld werd. Voor zij die hem zeker nog eens aan de slag willen zien, hieronder krijg je een samenvatting van Ive’s lanceringen. Voor zij die niet genoeg kunnen krijgen van de Engelse uitspraak: Jony Ive Soundboard.

Sir Jony Ive

Yes Sir. Jony Ive werd in 2011 opgenomen in het ridderschap. Hij werd tot ridder geslagen door de Queen zelf omwille van zijn diensten op professioneel en design-vlak.

Echter verlaat de Engelse ridder nu zijn vaste plaats bij Apple. Vanaf eind 2019 zullen Alan Dye en Jeff Williams samenwerken om het designteam te gaan leiden. Ive laat nog weten dat het team verder legendarische producten zal ontwikkelen onder leiding van deze laatste twee.

De bekende witte setting waarin Ive steeds vertelde over de Apple-producten.