Nieuws

Samsung Galaxy Ring vanaf nu officieel te krijgen in België en Nederland

© Samsung
De Samsung Galaxy Ring, de nieuwste gezondheidstracker van Samsung, is nu eindelijk officieel te krijgen in Nederland en België.

Eindelijk is het zover: de Samsung Galaxy Ring is vanaf vandaag ook te krijgen in België en Nederland. De Zuid-Koreaanse technologiefabrikant bracht dat gadget deze zomer uit, maar aanvankelijk was het hier niet officieel beschikbaar. Wie nu een Galaxy Ring wil kopen, kan dat dus doen zonder omweg.

Met de Galaxy Ring wil Samsung gezondheidstracking interessant maken voor een breder publiek. Momenteel biedt het merk al slimme horloges aan die dat doen, maar niet iedereen heeft graag een kastje om hun pols. De Galaxy Ring biedt nauwkeurige trackingfuncties, waaronder metingen voor hartslag, het zuurstofniveau in je bloed, slaapkwaliteit en stressniveaus.

Geen abonnement nodig

De Galaxy Ring doet dat op minimalistische wijze. Het apparaat ziet er gewoon uit als een metalen ring, zonder versiering en andere tierlantijntjes. Op die manier wil Samsung ervoor zorgen de ring bij elke stijl past. Het apparaat is gemaakt van titanium en is waterbestendig, en krijgt van Samsung een batterijduur van maar liefst 7 dagen mee. Dat maakt de ring ideaal voor dagelijks gebruik én om sportactiviteiten te tracken. Je kan gerust gaan zwemmen met het toestel, en doordat de ring kras- en stootbestendig is kan je er ook andere sporten mee doen.

Samsung Galaxy Ring
© Samsung

Alle gezondheidsgegevens komen in de Samsung Health-app terecht. Daar kan je inzicht krijgen in je slaapcycli, en krijg je meteen enkele metrieken zoals een Energy Score en Wellness Tips te zien, die je gezondheid op peil helpen houden. Ga je wandelen of hardlopen? Dan worden die gegevens automatisch bijgehouden, zonder dat je zelf iets moet activeren. Het beste van al, duidt Samsung aan, is dat gebruikers geen abonnement moeten afsluiten om toegang te krijgen tot die functies. Een duidelijke steek naar Google en Fitbit: daar moet je namelijk wel geabonneerd zijn om inzicht te krijgen in bepaalde metrieken.

Uitgelicht artikel Fitbit Charge 6 Gpay Fitbit Charge 6 review: fijne tracker voor een mooie basisprijs

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Ring is beschikbaar in 9 verschillende maten, en gebruikers kunnen kiezen uit een zilver, gouden of zwart modelletje. De prijs ligt op 449 euro, ongeacht welke grootte je nodig hebt. Wees je er wel bewust van dat enkele specificaties verschillen naargelang de grootte van de ring. Zo liggen het gewicht en de batterijduur wat hoger op de grotere modellen. Bestel je het grootste model? Dan gaat de batterij tot 7 dagen mee. Bij de kleinste drie maatjes gaat het eerder om 5 dagen. Opladen doe je trouwens met een bijgeleverde oplaadcase, die de ring in 80 minuten vollaadt.

Benieuwd welke grootte jij nodig hebt? Daarvoor kan je een speciale sizing kit bestellen op de website van Samsung. Die bevat enkele proefringen, zodat meteen duidelijk wordt hoe het apparaat om je vinger zit.

fitnessgezondheidsamsungSamsung galaxy ringwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen