Nieuws

OnePlus 13 doorloopt laatste fase voor lancering

OnePlus 12
© OnePlus
De registratie van de OnePlus 13 bij het Chinese ministerie van Industrie en Informatie Technologie (MIIT) wijst erop dat de telefoon bijna wordt geïntroduceerd.

OnePlus bevestigde in augustus al dat het vlaggenschiptoestel in oktober verschijnt. Daarnaast liet het Chinese merk weten dat de Snapdragon 8 Gen 4 het kloppende hart vormt van de OnePlus 13. De telefoon is recent ook langsgekomen bij het Chinese MIIT, wat wederom bevestigt dat we niet al te lang hoeven te wachten op de introductie. Het ministerie meldt eigenlijk alleen details die we al kennen, zoals dat het vlaggenschip 5G en dual-sim ondersteunt, en op Android draait.

Het modelnummer dat het MIIT noemt, PJZ110, ligt verder in lijn met dat van eerdere OnePlus-toestellen. De OnePlus 12 draagt in China het modelnummer PJD110.

Specificaties OnePlus 13

Dat het rapport van het MIIT schaars is in details, maakt in dit geval weinig uit: over de OnePlus 13 zijn de afgelopen maanden al diverse geruchten opgedoken. Naast de keuze voor de chipset is bekend dat de telefoon een 6.000 mAh-batterij heeft, tot 24 GB RAM bevat en IP69 water- en stofbestendig is. Volgens geruchten komt OnePlus ook met een vernieuwd camerasysteem, met de LYT-808-sensor (50 MP) als hoofdcamera.

Verder wijzen geruchten erop dat de OnePlus 13 een quad-curve-beeldscherm krijgt. Dit scherm is aan vier hoeken gebogen om een vloeiende swipe-beleving te bieden. Bij de OnePlus 12 is het scherm nog aan twee zijden gebogen. Het schermformaat zou wel gelijk blijven aan dat van de 12, met een diagonaal van 6,8 inch. Er circuleren ook geruchten over een nieuwe ultrasone vingerafdrukscanner, zoals we die tegenkomen in de Pixel 9- en Galaxy S24-toestellen.

Sneller dan de iPhone 16

Snelheid is een belangrijke maatstaf voor smartphones, en op dat vlak stelt de OnePlus 13 niet teleur, blijkt uit GeekBench-testresultaten. In die testen is de Snapdragon 8 Gen 4 sneller dan de A18-chipset van Apple. De vraag is wel hoe betrouwbaar die testresultaten zijn, temeer omdat de telefoon nog moet uitkomen. Zelfs als de OnePlus 13 sneller is, komt dit grotendeels door de chipset, die vanaf dit najaar en begin volgend jaar ook in andere vlaggenschiptelefoons zal zitten.

We verwachten eind oktober het officiële verhaal te horen. Dan presenteert Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 4 tijdens de ‘Snapdragon Summit’. Doorgaans gaat dit ook gepaard met teasers of lanceringen van nieuwe smartphones met die chipset. Tegelijkertijd lijkt het ons bijzonder onwaarschijnlijk dat de OnePlus 13 dan al in Europa uitkomt. Meestal lanceert OnePlus zijn toestellen eerst in China en daarna in Europa.

Die Europese lanceringsdatum is de grote onbekende. Wacht OnePlus tot het nieuwe jaar, of is de internationale release dit keer toch eerder dan voorgaande jaren? De tijd zal het ons leren.

oneplusoneplus 13qualcommsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen