Nieuws

Teaservideo onthult alle details Samsung Galaxy S24 FE

Samsung Galaxy S24 FE teaservideo
© Evan Blass
Enkele dagen voor de lancering van de Samsung Galaxy S24 FE, is de officiële teaservideo van de Fan Edition-smartphone gelekt, met daarin alle details over de S24 FE.

De laatste maanden zijn er gestaag details uitgelekt over de Galaxy S24 FE. Hierdoor weten we dat het budgetmodel in de Galaxy S-serie een groter 6,7-inch-oledscherm krijgt, vergeleken met het 6,5-inchscherm van de Galaxy S23 FE. Dit nieuwe scherm is bovendien een stuk helderder, aldus dezelfde geruchtenmakers. Het bleef echter koffiedik kijken of de gelekte details klopten; zoals gebruikelijk laten smartphonefabrikanten in het midden of een gerucht juist is. Die bevestiging volgt nu in de vorm van een gelekte unboxing-/teaservideo van de Fan Edition.

Zelfde ontwerp als Galaxy S24

De teaservideo bevestigt in de eerste plaats het ontwerp van de Galaxy S24 FE. Dat lijkt sterk op de Galaxy S24 en S24+, zij het met iets dikkere schermranden. Het frame is ook ditmaal vlak, net als bij een iPhone, en gemaakt van aluminium. Het 6,7-inch-oledpaneel van de S24 FE wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass Victus+. Stof- en waterbestendigheid zijn eveneens meegenomen; de Galaxy S24 FE heeft een IP68-classificatie.

Het oledpaneel is, zoals eerder gelekt, iets groter, maar vooral helderder. De piekhelderheid stijgt naar 1.900 nits, van 1.400 nits op de S23 FE. Dankzij de iets grotere batterij van 4.700 mAh in de S24 FE zou de batterijduur niet al te veel moeten lijden onder het grotere scherm. Samsung claimt dat de batterij tot 28 uur meegaat bij het afspelen van video’s, of 81 uur bij het afspelen van muziek met het scherm uitgeschakeld.

Scherm Samsung Galaxy S24 FE
© Evan Blass

Samsung kiest voor Exynos

Net als bij de piekhelderheid liggen ook de kloksnelheden van de chipset in de Galaxy S24 FE wat lager. Exacte details hierover zijn niet bekend, maar de Exynos 2400e wordt naar verwachting vrijwel dezelfde chip als de Exynos 2400, zij het met lagere kloksnelheden. Qua prestaties zal de nieuwe FE zich waarschijnlijk niet in de vlaggenschipklasse begeven, maar de prijs ligt als het goed is ook wat lager.

Daarentegen beschikt het toestel wel over vrijwel dezelfde cameraopstelling als de high-end Galaxy S24-serie. De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 MP en wordt ondersteund door een 12MP-groothoekcamera en een 8MP-telefotolens met 3x optische zoom. Selfies maakt de S24 FE met een 10 MP-selfiecamera in de hole-punch-notch bovenaan het oledscherm.

Wat betreft de software: hierover laat Samsung zich niet uit in de teaservideo. Vermoedelijk gaat het om One UI 6.1.1, met (vrijwel) dezelfde Galaxy AI-functies als in de Galaxy S24-reeks, op basis van Android 14. De update naar Android 15 en One UI 7.0 volgt op een later moment – daarvoor moet Samsung eerst nog de bètafase opstarten.

Unpacked op 26 september

De Vietnamese afdeling van Samsung hintte vorige week in een teaservideo op een Unpacked-event op 20 september. De Galaxy S24 FE is daar echter niet gepresenteerd. De verwachting is dat de Zuid-Koreaanse techgigant de Fan Edition nog voor het einde van deze maand uitbrengt. Tegelijk met de Fan Edition zou het Koreaanse merk ook de Galaxy Tab S10+ en Tab S10 Ultra presenteren.

fan editiongalaxy unpackedmobielsamsungsamsung galaxy s24 fesmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen