Nieuws

YouTube voegt generatieve AI toe aan Premium-abonnement

YouTube Premium hogere prijzen
© Unsplash / Javier Miranda
Kunstmatige intelligentie beantwoordt binnenkort alle mogelijke vragen die YouTube Premium-abonnees hebben. De YouTube-app op Android krijgt als eerste toegang tot de Gen AI.

Vrijwel alle kerndiensten van Google beschikken al over een vorm van kunstmatige intelligentie. Gmail kan bijvoorbeeld e-mails voor je schrijven, terwijl de AI van Google in Meet helpt vergaderingen samen te vatten. YouTube ontbrak nog aan uitgebreide AI-tools, hoewel je eerder wel een AI-radiostation kon creëren op YouTube Music. Generatieve AI komt nu ook naar YouTube, zij het exclusief voor Premium-klanten.

Gemini voor YouTube-video’s

Dat heeft YouTube bekendgemaakt in een Shorts-video. Net als bij de Gemini-chatbot van Google kun je de AI op YouTube allerlei vragen stellen. Deze vragen moeten echter wel betrekking hebben op de video die je kijkt. De AI kan bijvoorbeeld meer informatie geven over het onderwerp van de video. Wil je meer video’s over dat onderwerp bekijken? Ook daar kan de AI je bij helpen door soortgelijke video’s aan te bevelen.

De AI-functie van YouTube verschijnt bij de reactiebubbel van het videoplatform en valt daardoor niet erg op. Door naar links te vegen in dat tabblad, verschijnt een soort chatbot-scherm. Naast een reguliere chatbotfunctie vat het platform binnenkort ook video’s voor je samen.

Alleen voor YouTube Premium

Google maakte eind vorig jaar al bekend generatieve AI toe te voegen aan YouTube. Sindsdien bleef het echter stil over de uitrol van AI. Inmiddels is de AI beschikbaar op de eerste Android-telefoons in de Verenigde Staten, de eerste regio (en platform) waar het videoplatform de AI-mogelijkheden uitrolt.

Of Google van plan is de slimme functies ook uit te rollen naar niet-Premium-abonnees, is nog niet bekend. Vast staat dat de AI zich voorlopig nog in de testfase bevindt. Het lijkt logisch dat het videoplatform ook iets van AI voor niet-betalende abonnees beschikbaar stelt, maar hoe lang dat nog zal duren, is onzeker.

aiontspanningyoutubeYouTube Premium

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen