Nieuws

Gemini maakt intrede in Google Workspace en brengt nieuwe functies mee

Google Cloud Gemini
© iStock / JHVEPhoto
Gemini zal Duet AI in Google Workspace gaan vervangen. Het AI-systeem brengt meteen wat nieuwe functies met zich mee.

Google Workspace heeft vandaag een nieuwe update aangekondigd voor zijn generatieve AI-dienst, Gemini. Gemini vervangt Duet AI en stelt gebruikers in staat om met Googles meest geavanceerde AI-modellen te communiceren en samen te werken. Het AI-systeem werd nu geïntegreerd in de Workspace-apps zoals Gmail, Docs, Slides, Sheets en Meet. Gemini voor Workspace bevat ook een nieuwe standalone ervaring waarmee gebruikers rechtstreeks met Gemini kunnen chatten en profiteren van enterprise-grade gegevensbescherming. Deze nieuwe ervaring wordt vanaf vandaag uitgerold.

Gemini voor Workspace is beschikbaar via twee plannen: een Gemini Enterprise add-on, die Duet AI voor Workspace Enterprise vervangt, en een nieuwe Gemini Business add-on tegen een lagere prijs. De Enterprise-versie geeft klanten onbeperkte toegang tot Gemini in hun Workspace-apps en in de nieuwe standalone chatervaring. Gemini Enterprise bevat ook AI-gestuurde vergaderingen waarbij Gemini ondertitels kan vertalen in meer dan 100 taalparen, en binnenkort zelfs vergadernotities voor je kan maken. Enterprise-formules kosten $30 per gebruiker per maand, voor wie een jaarlijkse verbintenis aangaat. Gemini Business geeft klanten eveneens toegang tot Gemini in hun Workspace-apps en in de nieuwe standalone chatervaring.

Met een Gemini Business en Gemini Enterprise plan worden je gesprekken niet gebruikt voor reclamedoeleinden, beoordeeld door menselijke beoordelaars of anderszins gebruikt om generatieve machinelearningtechnologieën te trainen.

Uitgelicht artikel Gemini Google: deel geen persoonlijke informatie met Gemini-chatbot

Gemini 1.0 Ultra

Gemini in Google Workspace maakt gebruik van Gemini 1.0 Ultra, het grootste en meest capabele model dat vandaag de dag algemeen beschikbaar is. De AI-tool kan inzichtelijke en deskundige antwoorden geven om mensen op het werk te helpen. Of het nu gaat om het onderzoeken of samenvatten van gegevens, het zoeken naar zakelijke trends in complexe gegevenssets, of het creëren van overtuigende teksten die aansluiten bij een specifiek publiek, Gemini kan mensen en teams helpen om hun werk sneller en nauwkeuriger uit te voeren.

Consumenten kunnen ook toegang krijgen tot Gemini in hun persoonlijke Gmail-, Docs-, Slides-, Sheets- en Meet-apps via een Google One AI Premium abonnement.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business