Nieuws

Wear OS 5 arriveert op oudere Pixel-smartwatches

Pixel Watch
© Unsplash/Triyansh Gill
Zowel de Google Pixel Watch als Pixel Watch 2 worden bijgewerkt naar Wear OS 5. Dit verandert er met de Wear OS-update.

Google rolt deze week de update naar Wear OS 5 uit voor de Pixel Watch en Pixel Watch 2. Met de update krijgen de smartwatches toegang tot alle functies van de nieuwe Wear OS-versie en enkele bugfixes. Wear OS 5 maakt het bijvoorbeeld makkelijker om apps te vinden via de applijst.

Dit is er nieuw in Wear OS 5

In plaats van een lange lijst waar je doorheen moet scrollen, stapt Wear OS over op een grid-layout, die we al kennen van andere horloges met dit besturingssysteem, evenals van Apples watchOS. Google benadrukt dat gebruikers via het instellingenmenu de oude layout kunnen herstellen. In de vernieuwde layout staan drie apps naast elkaar. De naam van de app wordt niet meer getoond, zoals dat wel het geval was in de oude applijst; daarnaast zijn de icoontjes iets kleiner.

Met Wear OS 5 kan de Health Services-dienst ook meer sportgegevens verzamelen. Dit betreft bijvoorbeeld de ‘Ground Contact Time’, oftewel de tijd dat je voeten contact maken met de grond tijdens het hardlopen. Ook de afstand die je per stap aflegt (Stride Length), verticale oscillatie en verticale ratio (een combinatie van eerdergenoemde gegevens) worden door Wear OS 5 vastgelegd voor de Health Services-API.

Een andere aanpassing in Wear OS 5 betreft de Watch Face Format (WFF) versie 2. Google heeft vastgelegd hoe wijzerplaten moeten werken. Vanaf de nieuwe OS-versie moeten alle wijzerplaten voldoen aan de WFF-standaard. Wijzerplaten die hier niet aan voldoen, worden uitgeschakeld. Ze kunnen ook niet meer worden gedownload vanuit de Play Store nadat de Pixel Watch is bijgewerkt.

Kleine Pixel-aanpassingen

Tot zover de functies die beschikbaar zijn op elke smartwatch met Wear OS 5. Google heeft echter ook enkele Pixel-exclusieve aanpassingen doorgevoerd. Zo komt de Recorder-app van de Watch 3 naar de oudere smartwatches. Ook de verbeteringen voor de Camera Control-functie, die arriveerden met de derde Pixel Watch, worden nu beschikbaar voor de eerste twee smartwatches van Google.

googleGoogle Pixel Watchgoogle pixel watch 2Wear OSWear OS 5wearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen