Nieuws

Disney+ plakt prijskaartje op accountdelen

Disney plus
© Disney
Net als bij Netflix laat Disney+ je extra gebruikers buiten je huishouden toevoegen om je Disney Plus-abonnement met hen te delen. De Belgische prijs daarvan is nu bekend.

Disney meldt op zijn supportwebsite dat je “Disney+ niet buiten je huishouden” kan delen, tenzij je een ‘Extra gebruiker’ toevoegt. Netflix introduceerde deze maatregel al in 2023 en vraagt 3,99 euro voor een extra plaats in je huishouden. Bij Disney is zo’n extra plaats iets duurder: de Extra gebruiker-optie kost 5,99 euro per maand. Per Disney+-abonnement kan je één gebruiker toevoegen, die ook maar één profiel mag hebben en op één apparaat tegelijk kan streamen.

De extra gebruiker die je toevoegt, moet minimaal 18 jaar zijn en in hetzelfde land wonen als waar het abonnement werd afgesloten. Buiten de profiel- en schermlimiet krijgt de extra gebruiker toegang tot dezelfde content als de hoofdgebruiker. Ook behoudt deze de mogelijkheid om content te downloaden, zij het op één apparaat tegelijk.

Disney+ zegt dat de ‘Extra gebruiker’-optie deze week wordt uitgerold in Europese landen, waaronder België en Nederland, evenals in Aziatische landen, Canada, Costa Rica, Guatemala en de VS. De streamingdienst biedt in België en Nederland één versie van de Extra gebruiker aan voor 5,99 euro per maand. In de VS is er ook een Premium-variant voor 9,99 dollar, die hoort bij het Premium-abonnement met 4K-video.

Uitgelicht artikel Disney + Disney+ verhoogt prijs en treedt op tegen wachtwoorddelen

Zo voeg je een gebruiker toe

Gebruik jij het Disney+-account van je vrienden? Dan kun je nu met hen overleggen om je toe te voegen als extra gebruiker. Dat kost, zoals gezegd, 5,99 euro per maand. Deze kosten betaal je per maand, onafhankelijk van de looptijd van het abonnement. Om een gebruiker toe te voegen, volg je onderstaande stappen:

  1. Ga naar disneyplus.com via een mobiel apparaat of computer en log in
  2. Selecteer je profiel
  3. Selecteer Account
  4. Selecteer Extra gebruiker in het gedeelte ‘Abonnementen en facturering’
  5. Lees de voorwaarden en selecteer Doorgaan
  6. Bekijk de wijzigingen in je abonnement en selecteer Doorgaan en betalen
  7. Voer het e-mailadres van de extra gebruiker in en selecteer Uitnodiging sturen
  8. Selecteer het bestaande profiel van de extra gebruiker of kies Nieuw profiel als de persoon nog geen deel uitmaakt van het abonnement
  9. Selecteer Volgende om de uitnodiging te sturen
  10. Selecteer OK op de bevestigingspagina om het proces af te ronden

Disney-profielen overzetten

Gebruikers die niet voor accountdelen willen betalen, kunnen zelf een Disney+-abonnement nemen en hun profiel overzetten, inclusief kijkgeschiedenis en instellingen. Disney waarschuwt er echter voor dat niet álle profielen kunnen worden overgezet. Dit geldt voor het hoofdprofiel, alle profielen van minderjarigen en profielen die in ‘Junior Mode’ staan.

Personen die deel uitmaken van een huishouden hoeven niet te worden toegevoegd als extra gebruiker. Ze moeten echter wel verbinden met het wifinetwerk bij jou thuis en dus niet elders wonen. Op vakantie films en series streamen via Disney+ is ook mogelijk. Wil je streamen via de televisie in je hotelkamer, dan moet je mogelijk de thuislocatie van je abonnement tijdelijk aanpassen. Voor smartphones, tablets en laptops is dat niet nodig, aangezien deze apparaten niet gebonden zijn aan een locatie.

disneyDisney plusdisney+ontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen