Nieuws

Netflix-account delen met vrienden of familie krijgt prijskaartje

Netflix
© Unsplash/Venti Views
Netflix voerde de maatregel al in enkele andere landen in, en nu is het ook in België zo ver: het wordt duurder om je Netflix-account te delen.

Rechtzetting 25/05: Wie een Netflix-account deelt, zal geen verificatiecodes moeten invullen, zoals ten onrechte in dit artikel wordt gesuggereerd. In de huidige versie kunnen apparaten toegevoegd worden via de Netflix-app op je televisie. We contacteerden Netflix met de vraag hoe deze verificatiemethode werkt voor huishoudens zonder tv.

Heel wat gezinnen delen hun Netflix-account met familie of vrienden om de kosten van de streamingdienst ietwat te drukken. Als het aan Netflix ligt is het daarmee gedaan, en dat wel vanaf vandaag.

De streaminggigant maakt op zijn website bekend dat het een einde maakt aan het delen van een account tussen verschillende huishoudens. Dat het bedrijf met dat idee speelt is al langer geweten: in februari zette Netflix nog de regels rondom het nieuwe beleid ‘per ongeluk’ op de Costa Ricaanse hulppagina. Enkele weken later startte Netflix al met een testfase in enkele Zuid-Amerikaanse landen.

Daarna mochten ook de Verenigde Staten, Spanje en Portugal vroegtijdig ‘profiteren’ van de nieuwe regeling. Lang was de vraag wanneer de maatregelen tegen het accountdelen ook naar hier zouden komen. Nu is het antwoord daarop duidelijk: vanaf vandaag.

Wat gebeurt er?

Om te beginnen zullen gebruikers die een Netflix-account delen een mail krijgen van de streamingdienst. Daarin wordt uitgelegd wat er precies van je verwacht wordt: je moet controleren welke apparaten er op je Netflix-account zijn ingelogd en uitloggen op apparaten die niet tot je huishouden behoren.

Wil je het Netflix-account toch delen met vrienden of familie? Het kan nog steeds, maar je zal er dan wel voor moeten bijbetalen. Een extra plekje voor iemand buiten je huishouden zal €3,99/maand kosten. De voorwaarde is dan wel dat je niet het allergoedkoopste abonnement hebt. Enkel Standard-  (€13,49/maand) en Premium-klanten (€17,99/maand) kunnen zo’n plekje bij kopen. Vrienden en familieleden krijgen ook de optie om hun profiel over te hevelen naar een eigen abonnement. Alle voorkeuren en voortgang wordt dan gewoon bijgehouden.

Gevolgen

Blijf je ongestoord verder kijken? Dan zal Netflix vragen om het apparaat te verifiëren. De hoofdaccounthouder krijgt dan een bericht in zijn mailbox met een verificatiecode. Die code moet binnen de 15 minuten ingevuld worden, of je zal je niet kunnen aanmelden. Zo’n verificatie zal je dan van tijd tot tijd moeten doorlopen. Klinkt dat vervelend? Behalve bijbetalen of een eigen account nemen zit er niets op.

Wat als je zelf niet thuis bent? Dan hoef je niet te vrezen: Netflix zal buitenshuis gewoon blijven werken, ook wanneer je op reis bent. Of toch: zo lang je maar onder één dak woont met wie de rekening betaalt.

Dit is de mail die Netflix zal sturen naar wie een account deelt. © Netflix

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business