Nieuws

Apples langverwachte HomePod-scherm krijgt handsfree bediening

Apple HomePod Mini
Apples langverwachte HomePod-scherm, genaamd ‘HomeAccessory’, begint steeds meer vorm te krijgen. Via 9to5Mac zijn nu heel wat details van het slimme scherm gelekt.

MacRumors bevestigde deze zomer dat Apple nog steeds werkt aan een HomePod-scherm. Vermoedelijk gaat het om een product dat vergelijkbaar is met de Nest Hub van Google, waarmee je de Google Assistent en slimme apparaten in je huis kunt bedienen. De publicatie onthulde ook dat Apple tvOS wil laten draaien op het nieuwe smarthome-accessoire. Via 9to5Mac wordt dit detail opnieuw bevestigd. Volgens de site heeft Apple al een vergrendelscherm toegevoegd aan tvOS 18, geschikt voor aanraakschermen, dat bedoeld is voor de ‘HomeAccessory’.

Daarnaast meldt de publicatie dat een betrouwbare bron heeft bevestigd dat de ‘HomeAccessory’ inderdaad Apples nieuwe smarthome-accessoire is. De bron noemde zelfs het modelnummer (J490) en enkele specificaties van het HomePod-scherm. Het apparaat zou een A18-chipset bevatten, waardoor Apple Intelligence kan worden toegevoegd.

Vierkant scherm

Volgens de bron gebruikt Apple een vierkant scherm op het smarthomepaneel. Details over de grootte en het type scherm zijn echter niet bekendgemaakt. 9to5Mac benadrukt dat het onduidelijk is of het vierkante scherm in het eindproduct zal worden gebruikt, omdat de techgigant tot nu toe uitsluitend rechthoekige schermen heeft toegepast. Een rechthoekig scherm komt bovendien de kijkervaring ten goede, aangezien video’s doorgaans in een rechthoekig formaat (16:9 of 21:9) worden opgenomen.

Handsfree bediening

Het HomePod-scherm zal ook een webcam hebben, die kan worden gebruikt voor FaceTime en andere videoconferentiediensten die beschikbaar zijn op tvOS. Naast videogesprekken is Apple van plan om de webcam in te zetten voor handsfree bediening met handgebaren. Zo kun je bijvoorbeeld een video doorspoelen zonder het scherm aan te raken, wat ideaal is als je aan het koken bent en vieze handen hebt.

Naar verluidt werkt de webcam ook als een identificatiefunctie. Het HomePod-scherm leert wie er in een huishouden leven en kan persoonlijke functies aanbieden, vergelijkbaar met de huidige mogelijkheden van HomePod-speakers.

Uitgelicht artikel Apple HomePod Mini Apple HomePod maakt slimme rookmelders overbodig met nieuwe update

Lancering in 2025

Het duurt naar verwachting nog even voordat het scherm op de markt komt. De bron spreekt van een lancering in het voorjaar van 2025. Dit kan echter nog worden uitgesteld, en Apple zou er ook voor kunnen kiezen om het HomePod-scherm pas in september te lanceren, samen met de nieuwe iPhones. De exacte naam van het smarthomescherm is nog niet bekend.

applehomeaccessoryhomepodsmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen