Nieuws

Apple HomePod maakt slimme rookmelders overbodig met nieuwe update

Apple HomePod Mini
Met een nieuwe update verandert je slimme Apple-speaker in een rookmelder. Of toch soort van: het apparaat zal je voortaan een melding sturen als het een rookmelder hoort piepen.

Op het moment dat Apple de tweede generatie van zijn HomePod-speakers lanceerde werd duidelijk dat de speakers heel wat meer in hun mars hadden dan gedacht. Met de nieuwe speakers maakte Apple onder andere bekend dat er een functie voor geluidsherkenning naar de speakers komt – die update wordt nu uiteindelijk uitgerold naar zowel nieuwe als oude HomePod-speakers.

Hoe werkt geluidsherkenning?

Om van de functie gebruik te kunnen maken is het belangrijk om een rook- of koolstofmonoxidemelder in huis te plaatsen: je slimme speaker kan zelf namelijk niet detecteren wat er in de lucht hangt. Wel kan de speaker luisteren naar wat er in de omgeving gebeurt. Dankzij geluidsherkenning kan je ook bepaalde gebeurtenissen aan een actie koppelen.

Als je huis in brandt staat, wil je er natuurlijk snel bij zijn. Slimme rookmelders kunnen al meldingen naar je telefoon sturen als er iets mis is. Daarvoor moet je dan wel eerst zo’n slimme rookmelder hangen. Zonder slimme rookmelder kan je die taak dus vanaf nu doorschuiven naar je slimme speaker: is er een piepgeluid te horen, dan krijg je een melding op je iPhone, iPad of Apple Watch.

Heb je een veiligheidscamera in huis die je aan HomeKit gekoppeld hebt? Dan kan je de oorzaak van de melding meteen controleren. Binnenshuis zal Siri dan wel laten weten dat er iemand meekijkt, zodat je niet ongenodigd huisgenoten kan bespieden.

Uitgelicht artikel Netatmo slimme rookmelder Review Netatmo slimme rookmelder: Netatikkeltje meer

Om van de nieuwe functie gebruik te maken moet je wel eerst iOS 16.4 op je apparaat hebben staan. Als dat het geval is kan de de functie voor geluidsherkenning op de HomePod inschakelen via de Apple Home-app.

Beveiliginghomepodrookmeldersecuritysmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen