Nieuws

Nieuwe Apple HomePod laat alweer vlekken achter op hout

Apple HomePod
Vlak na de lancering van de eerste Apple HomePod raakte bekend dat de rubberen voet vlekken op houten oppervlakken achterlaat. Dit lijkt met de HomePod 2 niet te zijn opgelost.

Vijf jaar geleden onthulde New York Times-journalist Jon Chase dat de HomePod vlekken achterlaat op houten oppervlakken. Volgens Chase ontstaan de vlekken kort na de slimme speaker op een houten oppervlak wordt geplaatst en kon je de vlekken niet zomaar verwijderen. Hoewel Apple wel erkende dat de rubberen voet vlekken kon achterlaten, werd het probleem nooit echt opgelost. Ook nu – vijf jaar later – heeft Apple nog geen oplossing gevonden voor de vlekken van de voet. Dat haalt MKBHD aan in zijn review van de HomePod 2.

Volgens de YouTuber laat de slimme speaker van Apple nog altijd vlekken achter op behandeld hout. De mate waarin de HomePod zijn kenmerkende ‘ring’ achterlaat, is wel verminderd. Zo is de ring minder dik en heeft de afdruk op houten oppervlakken ook een ander patroon. Ook duurt het langer voor je de ring ziet verschijnen, al maakt dat vermoedelijk weinig uit gezien het een speaker is die je vaak op een vaste locatie neerzet.

MKBHD noemt de ring van de HomePod 2, net als die van de originele HomePod, permanent. Of het mogelijk is de ring te verwijderen door het oppervlak schoon te maken, is niet bekend. Ongeweten is verder of de vlek na verloop van tijd vanzelf verdwijnt. Apple suggereerde bij de originele HomePod dat gebruikers simpelweg konden wachten; de vlek zou vanzelf verdwijnen.

Reactie van rubber op olie

Apple heeft zich tot op heden niet uitgelaten over een oorzaak van de vlekken. Geweten is dat Apple een rubberen voet gebruikt om trillingen van de speaker te dempen. Als eender welke soort ‘rubber’ met olie in aanraking komt, treedt een reactie op die rubber doet afbreken. Je zal de vlekken van de HomePod daarom enkel zien op bewerkt, geolied hout.

Ons devies is alvast om de HomePod niet op houten oppervlakken te plaatsen. Doe je dit toch, weet dan alvast dat dit permanente schade kan opleveren. In ruil daarvoor krijg je een slimme speaker die dit jaar geleverd wordt met een thermometer, luchtdrukmeter en een verwijderbare kabel. Ook ligt, alvast enkel in Europa, de adviesprijs iets hoger op 349 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business