Nieuws

OPPO Find X8 verschijnt op foto’s met iPhone-achtig design

OPPO Find X8 voorkant
© Weibo
De OPPO Find X8-serie is in aantocht en via Weibo zijn de eerste foto's van het basismodel, de Find X8, opgedoken. Voor iPhone-liefhebbers komt het design alvast bekend voor.

Met nog drie maanden te gaan tot de jaarwisseling, draait de geruchtenmolen voor nieuwe vlaggenschiptelefoons weer op volle toeren. Zo zijn er al heel wat details bekend van de OnePlus 13, die in oktober gelanceerd wordt. Ook zusterbedrijf OPPO bereidt zich voor op de lancering van nieuwe vlaggenschiptelefoons in de Find X8-serie. Van het instapmodel zijn enkele dagen geleden al beelden opgedoken, en opnieuw zijn er via Weibo foto’s gelekt van de OPPO Find X8.

iPhone van OPPO

Op de foto’s zien we naar verluidt de voor- en achterkant van de Find X8. De voorkant valt vooral op door de extreem dunne schermranden en afgeronde hoeken. Als je het ontbreken van het Dynamic Island even negeert, zou je bijna denken dat je naar een iPhone kijkt, mede door de snelkoppelingen op het vergrendelscherm.

De achterkant van de Find X8 is, als de afbeeldingen kloppen, dan weer duidelijk OPPO. Net als bij de Find X7 en Find N3 bevat de achterkant een ronde cameramodule met in het midden prominent het ‘Hasselblad’-logo. Rond dat logo zien we drie camera’s, waaronder een telefotocamera. Daarnaast zijn er twee flitsers aanwezig: één in de linkerbovenhoek en één in de cameramodule. Onderaan zien we nog het OPPO-logo, dat in de glazen achterkant is geëtst.

© Weibo

Kloppen de afbeeldingen wel?

De vraag is echter of deze afbeeldingen de Find X8 echt weergeven. De leaker geeft aan dat de afbeelding van de achterkant wat ouder is. Het ontwerp komt ook niet overeen met de eerder gelekte afbeelding. Natuurlijk zou OPPO verschillende prototypes van het toestel kunnen testen, waardoor twee verschillende ontwerpen zijn gelekt. Pas bij de lancering kunnen we met zekerheid zeggen hoe de Find X8-serie eruitziet.

Dat de schermranden dun zijn, lijkt echter vrijwel zeker. Geruchtenmaker Ice Universe voorspelde eerder al dat de Find X8 van OPPO de dunste schermranden ooit op een smartphone krijgt. De schermranden werden zelfs al vergeleken met die van een iPhone, waarbij de smartphone van Apple ‘dikkere’ randen had.

Find X8 Pro en X8 Ultra

Naar verwachting lanceert OPPO naast de Find X8 ook een X8 Pro en een X8 Ultra. Mogelijk is de gelekte achterkant van een van die telefoons.

Meer informatie over deze toestellen komt vermoedelijk in de komende weken en maanden naar buiten. Wanneer OPPO de vlaggenschipserie onthult, blijft nog onduidelijk. De Find X7-serie werd in het eerste kwartaal onthuld. Vermoedelijk geldt dat ook voor de Find X8-serie. Het is bekend dat OPPO de telefoonserie ook weer in België uitbrengt. Of alle varianten tegelijkertijd naar onze regio komen, zal de tijd uitwijzen.

mobieloppooppo find x8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen