Nieuws

OPPO gaat weer Find X-vlaggenschepen in Europa lanceren

OPPO Find X6 Pro header
© OPPO
OPPO maakt een comeback naar Europa. Daaronder valt ook de terugkeer van de Find-serie. Of ook de Find N-serie plots in België en Nederland gaat verschijnen, is nog niet bekend.

OPPO en Nokia sloten eind januari een patentdeal voor diverse 4G- en 5G-technologieën. Sindsdien is de Europese organisatie geleidelijk aan weer tot leven gewekt. Het Duitse verkoopverbod is opgeheven, waardoor het merk weer telefoons in Duitsland mag verkopen. Ook de Franse activiteiten van OPPO zijn hervat. Dinsdag kwam het merk met een aankondiging dat het zijn “aanwezigheid op de Europese markten gaat versterken”.

OPPO Find-serie keert terug

In de aankondiging kwam naar voren dat het “een reeks innovatieve producten en technologieën” in petto heeft voor 2024. Eén van de innovatieve productreeksen die terugkeert naar Europa is de Find-serie, zo meldde het tijdens het MWC in Barcelona. De elektronicafabrikant spreekt specifiek over “aanstaande Find-series”. Met andere woorden: de Find X7-reeks die het eerder dit jaar in China op de markt bracht, komt niet naar Europa.

Naar verwachting zitten er nog wel diverse Find-producten in de pijplijn voor 2023. Vorig jaar bracht OPPO in de tweede helft van het jaar zijn Find N-serie op de markt, inclusief de Find N3 en N3 Flip – geen van beide toestellen verscheen in Europa. De Find N3 kwam echter wel als OnePlus Open naar de EU. Als alles meezit, zou er dit jaar zomaar een Find N-foldable in België kunnen verschijnen. In 2025 zou het merk vervolgens weer zijn Europese Find X-vlaggenschepen kunnen voorstellen.

Meer Reno-smartphones

Ook de Reno-reeks keert terug. De Reno-serie was overigens nooit helemaal verdwenen: de Reno 10 is in zowel België als Nederland uitgebracht. Verwacht in elk geval meer Reno-modellen in 2024. Of die ook allemaal naar onze contreien komen, is nog niet zeker.

OPPO keert bovendien terug met diverse samenwerkingen met telecomproviders. In eerste instantie gaat het in zee met het Spaanse Telefonica, met een deal voor drie jaar.

2024 wordt tot slot ook voor OPPO ‘het jaar van AI’. “OPPO zal in 2024 generatieve AI-functies naar zijn aankomende producten in Europa brengen, waardoor meer gebruikers toegang krijgen tot een slimmere smartphone-ervaring”, klinkt het in een toelichting. Of het net zo’n uitgebreide AI-aanpak hanteert als Samsung met zijn Galaxy S24-serie, zal de tijd moeten leren.

Uitgelicht artikel OnePlus Open review: de nieuwe standaard voor foldables
mobielmwc 2024oppooppo find

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals