Nieuws

Foto onthult opmerkelijk design OPPO Find X7 Pro

OPPO Find X6 Pro header
© OPPO
OPPO's aanstaande vlaggenschip, de Find X7 Pro, krijgt mogelijk het meest opmerkelijke design voor een camera-eiland ooit. Dat blijkt uit een op Weibo verschenen foto.

OPPO’s vlaggenschepen staan bekend om hun excentrieke cameraeilanden. Zo kreeg de OPPO Find X3 een glazen behuizing die toeliep naar de cameravlakte. Op de Find X5-serie werd dit trucje herhaald – hetzij met een groter eiland. Voor de Find X6 Pro kreeg het zijn inspiratie van de lensring op Hasselblad-camera’s, inclusief de subtiele oranje stip. Met de Find X7 Pro lijkt OPPO weeral een nieuwe ontwerprichting te kiezen, dat blijkt uit een foto die op Weibo verscheen.

OPPO Find X7 Pro foto
© Weibo

Op die foto zou de cameramodule van OPPO’s Find X7 Pro tentoongesteld worden. Opvallend aan de foto is het achthoekige ontwerp van het eiland. Dit eiland lijkt plaats te bieden aan vijf camera’s, met in het midden een rechthoekige periscoopmodule. Het ontwerp van dit eiland heeft wat weg van het cameradesign op Huaweis Mate 40-serie.

Over de exacte specificaties van de camerasensoren zijn vooralsnog geen details bekend. Het is goed mogelijk dat ze gelijk zijn aan die van de OnePlus 12. Van dat vlaggenschip is bekend dat het beschikt over een 64MP-periscoopcamera met 3x zoom en een 48MP-hoofdcamera; Sony’s Lytia LYT-808. Er is uiteraard ook weer Hasselblad-software beschikbaar op de Find X7 Pro, net zoals dat geldt voor de OnePlus 12. Die software optimaliseert onder meer de kleurreproductie voor foto’s en video’s.

Lancering in 2024

Verwacht wordt dat OPPO verder een oledpaneel van BOE gebruikt – meer specifiek de X1 Oriental Screen. BOE, OPPO en OnePlus sloegen de handen ineen voor de ontwikkeling van dit paneel – volgens de fabrikanten gaat het om het meest geavanceerde oledpaneel van Chinese makelij. Het is alvast een buitengewoon helder scherm met een piekhelderheid van 2.600 nits. OnePlus heeft de inzet van het scherm voor de OnePlus 12 reeds bevestigd. Ook OPPO liet eerder weten telefoons te ontwikkelen met de X1 Oriental Screen. Mogelijk is de Find X7 Pro één zo’n telefoon.

Voor andere details moeten is het vooralsnog afwachten geblazen. OPPO heeft nog niet gesproken over de introductie van de Find X7. Dit jaar vond de Find X6-introductie plaats in maart, nadat OnePlus de 11 had geïntroduceerd. Of de X7 Pro ook zo lang moet wachten is niet geweten.

Voor Europese consumenten heeft dat overigens vrij weinig impact: de telefoon zal China immers niet verlaten. Net als verleden jaar wordt de high-end Find-serie niet in Europa gelanceerd. Wie de specificaties van een Find-toestel wil, kan daarvoor (goeddeels) terecht bij zustermerk OnePlus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business