Nieuws

OPPO introduceert Find X6 Pro

OPPO Find X6 Pro header
© OPPO
OPPO lanceerde dinsdag de Find X6-reeks. Het bedrijf heeft niet direct plannen om de Find X6 en Find X6 Pro in Europa op de markt te brengen.

Het is zover: de OPPO Find X6-serie is officieel onthuld. Het ontwerp van de high-end OPPO Find X6 Pro lekte de voorbije maanden al meermaals uit. Op dat vlak is het dus niet meteen een verrassende lancering. Wat wel verrassend is, is dat OPPO geen plannen heeft om de Find X6-serie internationaal te lanceren, meldt Android Headlines. Verleden jaar bracht OPPO de Find X5 en Find X5 Pro nog wel in Europa op de markt. Waarom OPPO die keuze heeft gemaakt, werd niet nader toegelicht.

1-inch camerasensor

OPPO leunt in het marketingverhaal van de Find X6 Pro volledig op zijn 1-inch camera. Nieuw is die sensor overigens niet. Xiaomi zet de IMX989-sensor van Sony in op de Xiaomi 13 en ook bij OPPO’s dochteronderneming Vivo is de sensor al in gebruik, op de X90 Pro. De 1-inch sensor biedt een 50 MP-resolutie, f/1.8-diafragma en wordt ondersteund met optische beeldstabilisatie (OIS).

Achterop bevat de topklasse smartphone nog een 50 MP-groothoekcamera, de IMX890-sensor van Sony. OPPO gebruikt dezelfde sensor voor zijn telefotolens, eveneens met een 50 MP-resolutie, dus. De selfiecamera is volgens de specificatielijst 32 MP sterk.

Samenwerking met Hasselblad

OPPO zegt het bij zijn camera’s niet alleen te moeten hebben van sterke sensoren en herpakt op de Find X6-serie ook de samenwerking met Hasselblad. Het bedrijf claimt dat de portretmodus voor de vlaggenschepen werd afgestemd op de ‘kleuren en het scherptediepte-effect’ van Hasselblads meer klassieke XCD30 en XCD80-portretlenzen. Eerder werkte het bedrijf al samen met Hasselblad om de kleurafstelling van onder meer de primaire camera’s op peil te krijgen.

Meer dan enkel camera’s

Zonder het kloppende hart van een smartphone heb je weinig aan camerasensoren. OPPO kiest voor de aandrijving alvast Qualcomms meest recente high-end chipset, de Snapdragon 8 Gen 2. Onder de motorkap vind je ook nog de 5.000 mAh-batterij, die via draad met 100 watt kan worden opgeladen. Draadloos opladen is gemaximaliseerd op 50 watt.

Hoelang die batterij het uithoudt is mogelijk grotendeels afhankelijk van hoe je het scherm gebruikt. Het 6,81-inch OLED-paneel op de X6 Pro heeft namelijk een piekhelderheid van 2.500 nits. Verder is het scherm in staat 120 maal per seconde te verversen en kan het de verversing dynamisch wisselen tussen 1 en 120 Hz.

Redelijk scherp geprijsd

Hoeveel de Find X6 Pro mogelijk in België zou kosten is niet bekend. OPPO lanceert de telefoon hier voorlopig ook niet. In China kost het model met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen in elk geval 5.999 Yuan, omgerekend (exclusief btw) ongeveer 815 euro. Het model met 16 GB RAM en 512 GB opslag moet aldaar ongeveer 950 euro kosten (6.999 Yuan), exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business