Nieuws

OPPO introduceert Find N2 Flip in Europa

OPPO Find N2 Flip
OPPO's Find N2 Flip is ditmaal in Europa geïntroduceerd. De N2 Flip is het eerste plooibare toestel dat OPPO in onze contreien lanceert.

OPPO’s eerste vouwbare smartphone, de Find N, verscheen nooit in Europa. Ook de Find N2 werd vooralsnog niet buiten China gelanceerd. Met de Find N2 Flip betreedt OPPO dus voor het eerst de internationale markt van plooibare smartphones. Buiten de Chinese poorten staat de N2 Flip alvast flink wat concurrentie te wachten. Samsung is met zijn Z Flip-serie marktleider, maar ook Motorola probeert voet aan de grond te krijgen met de heropleving van de oude Razr.

Afgekeken bij Motorola en Samsung

Het recept van de OPPO Find N2 Flip wijkt alvast niet te veel af van de eerdergenoemde modellen. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een fliptelefoon. Aan de binnenzijde vind je het 6,8-inch vouwbare Full HD AMOLED-scherm met 120 Hz beeldverversing. Op de cover van de N2 Flip vind je nog het zogenaamde coverscherm, met een 3,26-inch diagonaal en 17:9 beeldverhouding.

Het scherm van de N2 Flip gebruikt dezelfde waterdruppel-vouwtechniek als op de Motorola Razr. Zo’n scharnier bewees zich op de Razr uiterst effectief om de vouwlijnen minimaal te houden. Een veelgehoorde klacht van Z Flip 4-gebruikers – een toestel dat het scherm vlak opvouwt – is dat het paneel een zichtbare en voelbare vouwlijn heeft. OPPO meldt tot slot dat het vouwbare scherm op de Find N2 Flip 400.000 buigacties kan weerstaan en zelfs dan nog stevig aanvoelt.

OPPO gaat all-in op MediaTek

Een vouwbare smartphone is uiteraard meer dan het scherm alleen. Onder de motorkap vinden we nog de Dimensity 9000+-chipset van MediaTek. Hoewel OPPO en MediaTek geen onbekenden voor elkaar zijn, is het wel de eerste keer dat OPPO MediaTek-chipsets gebruikt in een premium toestel. Vorig jaar voorzag OPPO al wel de Reno8-serie van MediaTek-chips, maar stak het nog Qualcomm-chips in de Find N2 (non-Flip) en Find X5-serie.

OPPO rustte de N2 Flip verder uit met minimaal 256 GB opslag en 8 GB werkgeheugen, een 4.300 mAh batterij (met 44 watt snelladen) en een vingerafdrukscanner in de powerknop. Op het gebied van camera’s werd de fliptelefoon tot slot voorzien van een 32 MP selfiecamera, 50 MP primaire camera en 8 MP groothoekcamera.

Beschikbaarheid in Europa

Woensdagavond tijdens de internationale lancering raakte bekend dat de N2 Flip voorlopig niet in België en Nederland te koop is. Momenteel is hij al wel verkrijgbaar in Frankrijk en Spanje, aan respectievelijk 1.099 euro en 1.049 euro. Hoeveel de plooibare smartphone in België mag gaan kosten als hij hier ooit uitkomt is niet bekend.

mobieloppoplooibaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals