Nieuws

OPPO lanceert nieuwe foldable en flip phone

OPPO heeft tijdens het jaarlijkse INNO DAY-evenement twee nieuwe foldables aangekondigd, waaronder ook een flip phone.

OPPO lanceerde tijdens INNO DAY 2022 twee nieuwe vouwbare smartphones of foldables. De OPPO Find N2 wordt de opvolger van de OPPO Find N van vorig jaar. De OPPO Find N2 Flip is dan weer de een flip-variant van de nieuwe Find N2. In plaats van het scherm horizontaal open te doen klappen, klapt de N2 Flip open in een verticale richting. Het is de eerste flip-telefoon die OPPO lanceert.

Met andere woorden: De OPPO Find N2 klapt open als een boek, terwijl de Find N2 Flip opengaat zoals de klassieke ‘flip phones’. De N2 Flip zou zo’n drie jaar in ontwikkeling geweest zijn en meent heel wat problemen op te lossen die de foldables van andere merken teisteren. De openklapbare smartphone van OPPO wordt voorzien van een batterij met een capaciteit 4300 mAh die een hele dag zou moeten meegaan. Daarnaast krijgt deze openklapbare foldable ook het grootste coverscherm dat tot nu toe in een flip-style smartphone zat.

Oppo foldables
De OPPO Find N2 Flip. Beeld: OPPO

Daarnaast brengt OPPO ook de reguliere Find N2 uit. Dat toestel zou de lichtste foldable smartphone zijn die tot nu toe op de markt is gekomen. Langs binnen krijg je een scherm van 7,1 inch en langs buiten een van 5,54 inch. Die schermen zullen allebei een verversingssnelheid van 120 Hz meekrijgen. Foto’s maken kan met een 48 MP ultra-wide camera en een 32 MP telefotocamera die ruis vermindert. Dat alles wordt aangedreven door een Snapdragon 8+ Gen 1-chipset. Daarnaast krijgt de Find N2 een grote batterij met 4520 mAh batterijcapaciteit, die ook nog eens aan 67 W kan snelladen.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de OPPO Find N2 als de Find N2 Flip zijn momenteel alleen in China te krijgen. Deze keer zouden de producten van de Chinese fabrikant wel verkrijgbaar zijn in Europa. Momenteel staat er op de planning dat het toestel in ‘meeste Europese landen’ beschikbaar zal zijn tegen begin volgend jaar. Meer details over de prijs van beide toestellen, en of er iets aan verandert voor de Europese markt, krijgen we later te horen.  

foldablesmobieloppo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals