Nieuws

Google wil betere apps voor foldables

Google wil betere apps voor foldables
De foldable of vouwbare telefoon zit in de lift. Ook bij Google weten ze dat en werken ze aan een betere ondersteuning.

Recente ontwikkelingen geven aan dat Google meer en meer interesse begint te tonen in zogenaamde foldables of vouwbare telefoons. Uniek aan vouwbare telefoons is dat ze, in een compact formaat, toch erg veel schermruimte kunnen aanbieden. Google maakt nu aanpassingen in een aantal apps, zodat ze beter werken op een groter scherm.

Eigen apps

Eerst en vooral werken ze bij Google aan hun eigen Workspace-apps. Daarbij moet je denken aan applicaties zoals Google Drive, Google Slides, Google Keep, Google Docs, enzoverder. Om deze apps beter te doen werken op vouwbare telefoons, maakt Google het mogelijk om bestanden tussen apps te verslepen. Zo wordt het mogelijk om een afbeelding naar de Slides-app te verslepen om die in een dia te verwerken.

Voor het verslepen van afbeeldingen en andere documenten is het belangrijk dat beide apps het ondersteunen. In Google Drive konden eerder al bestanden geüpload worden door ze naar de app te verslepen. Nu wordt het ook mogelijk om bestanden binnen de app te verslepen, om ze bijvoorbeeld in een nieuwe map te steken. Ook een app als Google Keep ondersteunt al “drag and drop”, zoals de functie genoemd wordt. Daardoor wordt het in de toekomst makkelijker om afbeeldingen in een Google Slides-presentatie te verwerken.

Minder voor de hand liggend is het werk dat Google aan zijn Docs-app heeft verricht. In alle versies van de app is het nu mogelijk om een muis te gebruiken – dus ook op je smartphone. Voorheen lukte het al om een muis met de app te verbinden, maar deze werd op dezelfde manier geïnterpreteerd als aanraakbewegingen. Met de nieuwe update werkt de muis in Google Docs eindelijk naar behoren en zoals je het zou verwachten. Met deze verandering wil Google het aangenamer maken om documenten te bewerken op een groot scherm zoals dat van een foldable of tablet.

Camera

Ook de camera-app wordt onder handen genomen, aangezien veel mensen hun smartphonekeuze op de camera baseren. Voor foldables bleek dat nogal eens lastig te zijn: hoewel de camera wel goed is, kan het zijn dat de software regelmatig crasht: de viewfinder moet immers altijd aangepast worden aan het scherm, of dat nu een klein scherm, of een groot uitgevouwen scherm is. Als dat er niet voor zorgt dat de camera-app crasht, is er een grote kans dat het beeld uitgerokken of anders vervormd zal zijn.

Google brengt nu ‘CameraViewfinder’ uit, een tool voor ontwikkelaars die het mogelijk maakt om een camera-app op meerdere schermformaten te doen werken. CameraViewfinder werd getest op meerdere foldables en zou komaf moeten maken met de problemen van voorheen.

Eigen foldable in ontwikkeling

Googles inspanningen komen niet uit het niets. Er wordt al een tijd gesuggereerd dat Google bezig is aan de ontwikkeling van een eigen foldable. Voor die vouwbare telefoon zou Samsung het display gaan aanleveren. Daarnaast zijn er ook geruchten dat Google aan een eigen tablet werkt. Hoe dan ook moeten de apps daarvoor ook voor het grote scherm geschikt zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business