Nieuws

Samsung voorziet Googles foldable phone van ultradun glas

Foldable phone ultradun glas
Google komt wellicht met een foldable smartphone op de markt. Het toestel met dubbele scharnieren wordt een van de eerste met ultradun glas.

Volgens ETNews werkt Samsung Display volop aan bestellingen voor zijn Ultra-Thin Glass (UTG). Ook bedrijven buiten Samsung willen ultradun glas kopen. Het gerucht doet de ronde dat Google aan een foldable phone werkt. Het toestel met dubbele scharnieren heeft nood aan de nieuwere, meer flexibele displaytechnologie. Hoewel UTG fragieler is dan traditioneel glas, is het wel een stuk duurzamer dan plastic schermen. 

Details over Googles nieuwe toestel zijn er nog niet. Het ziet er wel naar uit dat de zoekreus een Pixel foldable in de pijplijn heeft zitten. Ook het OLED-paneel wordt aangeleverd door Samsung. Samen met het ultradun glas zal dat de Googletelefoon een gelijkaardige feel geven als Samsungs Z Fold 2- en Galaxy Z flip-reeks. 

Foldable phone op komst? 

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Google zijn foldable op de markt zal brengen. Wel lijkt het er almaar meer op dat een dergelijk toestel effectief in ontwikkeling is. Zo dook er in februari al een bericht op dat Samsung Oppo, Vivo én Google zou voorzien van nieuwe vouwbare-displaytechnologie. Het toestel zou ook al vermeld zijn in de bètaversie van Android 12, die recent verscheen.  

Samsung Display gaat het ultradunne glas naar verluidt in de tweede helft van 2021 beginnen verschepen naar smartphonefabrikanten. In juni vorig jaar raakte al bekend dat ook Huawei en Xiaomi in de rij gaan staan voor de nieuwe displaytechnologie. Het lijkt er dus op dat het UTG wel eens de standaard kan gaan worden voor foldables. Samsung kan zich dus in de handen wrijven. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business