Nieuws

Chinese release OnePlus 12 op 5 december

OnePlus 12
© OnePlus
OnePlus lanceert de OnePlus 12 op 5 december in China. Tien dagen nadien verklapt het merk de wereldwijde releasedatums.

OnePlus viert in december zijn tiende verjaardag. De allereerste OnePlus-telefoon werd in april 2014 uitgebracht, maar het bedrijf bestond op dat punt al een aantal maanden. Het Chinese merk wil zijn eerste decennium vieren met de lancering van een nieuw vlaggenschiptoestel: de OnePlus 12.

Dat er een OnePlus 12 zat aan te komen is inmiddels al langer geweten. Via lekker Max Jambor raakte bekend dat de telefoon vanaf “begin januari” bij ons te krijgen zal zijn, al bleef een precieze datum achterwege. Wel zou de technologieproducent de lancering buiten de CES-beurs om plaats laten vinden. Daardoor zou het toestel ofwel nog voor 9 januari gelanceerd moeten worden, of na 12 januari.

Onze contreien lopen echter wat achter op China, waar OnePlus zijn thuisbasis heeft. Daar zal de nieuwe vlaggenschiptelefoon al vanaf 5 december te krijgen zijn. Met andere woorden: in China ligt het toestel daags na de lancering al in de rekken. Hier zullen OnePlus-fans echter nog een volledige maand of langer moeten wachten vooraleer ze het toestel in de hand kunnen nemen.

OnePlus 12

Wat er zo speciaal is aan de OnePlus 12? Langs buiten niet zo heel veel: los van dat het cameraeiland dezelfde kleur heeft als de rest van de body, lijkt het design niet gewijzigd te zijn. Onder de motorkop sleutelde OnePlus wel flink aan de telefoon. Zo zal Qualcomms nieuwe vlaggenschipchip, de Snapdragon 8 Gen 3, de telefoon aandrijven. OnePlus werkt ook nog steeds samen met Hasselblad om de camera’s af te stellen. Dat doen ze deze keer voor een nieuwe 48 MP-camera met Sony’s LYT-808-sensor en een nieuwe 64 MP-periscoopcamera met 3x-zoomfunctie.

Verder krijgt het touchscreen een nieuw staaltje technologie: een touchscreen dat je kan bedienen in de regen. Zo’n scherm zit momenteel al de Ace 2 Pro – een OnePlus-telefoon die enkel op de Aziatische en Indische markt uitgebracht wordt. In het verleden kreeg Europa zo de Ace Pro al onder de naam ‘OnePlus 10T’ geserveerd. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat zoiets voor de Ace 2 Pro staat te gebeuren.

Voor een touchscreen dat tegen water kan, zal je dus moeten wachten op de OnePlus 12, die ergens in januari uitkomt. OnePlus verklapt op 15 december wanneer de telefoon buiten China verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business