Nieuws

OnePlus 12-serie wordt in januari in België gelanceerd

OnePlus 12 render
© OnLeaks
De Duitse techjournalist Max Jambor meldt op X dat de OnePlus 12-serie in januari 2024 wereldwijd gelanceerd wordt. De Chinese introductie vindt plaats op 4 december.

Jambor spreekt in zijn bericht over ‘begin januari’, zonder een specifieke datum te noemen. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat OnePlus de smartphone introduceert tijdens CES, dat van 9 tot en met 12 januari 2024 doorgaat in Las Vegas. Mogelijk kiest de Chinese fabrikant dus een datum voor de 9e of juist na 12 januari – al komt het daarmee mogelijk wel in het vaarwater van Samsungs Unpacked-evenement.

Markant is dat de techjournalist in zijn bericht spreekt over de ‘OnePlus 12 Series’. Dat lijkt te wijzen op een uitbreiding van OnePlus’ vlaggenschipportfolio. Voorgaande jaren bracht OnePlus steeds één vlaggenschip uit. De OnePlus 9-serie was de laatste smartphonereeks van het merk met nog twee telefoons – de 9 en 9 Pro. Mogelijk zien we dit jaar dus weeral een OnePlus 12 en OnePlus 12 Pro. Eveneens mogelijk is dat OnePlus een Lite-model in de maak heeft, voor kopers met een kleinere portemonnee.

Pro-moniker verdwenen

Tegelijk stellen we ons vragen bij die uitbreiding. OnePlus gaf dit jaar aan definitief te kappen met de Pro-moniker. “Een Pro-toevoeging is overbodig voor een toestel dat al pro is”, schreef het merk. Met dat bericht benadrukte de fabrikant dat al zijn vlaggenschepen een ‘Pro-ervaring’ moeten bieden en dat klanten daar dus geen duurdere versie voor moeten kopen.

Onder de streep wilde OnePlus met deze stap zijn toestelportfolio stroomlijnen. Merken komen hier meestal niet al na één jaar op terug. Zodoende lijkt het ons waarschijnlijker dat er geen “OnePlus 12 Series” op komst is, maar slechts één toestel. Daarvan zijn reeds renders opgedoken.

Lancering op 4 december

Hoe de situatie exact uitpakt, zal op 4 december moeten blijken. Op die datum houdt OnePlus zijn Chinese introductie voor de OnePlus 12. Mocht er inderdaad sprake zijn van meerdere OnePlus 12-toestellen, dan horen we dit zeker en vast op die datum. Voor zijn internationale introductie moet je nog minimaal een maand langer wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business