Nieuws

Uitgelekte OnePlus 12-renders krijgen een update

OnePlus 12
© OnLeaks & MySmartPrice
Eerdere renders van de OnePlus 12 plaatsten een nogal eigenaardige rechthoek op het cameraeiland. Die verdwijnt nu.

OnePlus-fans wachten geduldig de lancering van de OnePlus 12 af. Al in juli lekten de eerste renders van de smartphone uit. OnLeaks en MySmartPrice, die de renders in juli verspreidden, melden nu dat ze minder accuraat zijn dan eerst gedacht. Nieuwe renders tonen een ander design van de aankomende OnePlus-telefoon: eentje met een minder… opvallend camera-eiland.

In de eerste renders had het camera-eiland namelijk een grote rechthoek en twee ronde lenzen, in plaats van de gewoonlijke vier cirkels. Erg evenwichtig zag het design er niet uit, al deed het van ver nog steeds aan de OnePlus 10 Pro en OnePlus 11 denken. Nu zal de gelijkenis nog treffender zijn: de vier cirkels worden gewoon behouden, waardoor de rechthoek verdwijnt.

OnePlus 12 render
De OnePlus 12 met rechthoek op het cameraeiland. © OnLeaks

Wel bieden slechts 3 van de 4 cirkels onderdak aan een lens: de OnePlus 12 zal er namelijk niet meer krijgen. Zoals op vorige modellen zal het cameraeiland opgetrokken worden uit gebogen glas. De hoofdcamera zal een 50 MP IMX9xx-sensor van Sony worden, al is niet precies gekend om dewelke het dan gaat. Verder krijg je een groothoek camera die aan 50 MP kiekt en een 64 MP-periscoopcamera met 3x zoom.

Voor de rest lijken de renders van het pre-productiemodel in juli en de renders van vandaag grotendeels op elkaar. Langs de voorkant is er nog steeds een pinhole te zien in midden van het scherm. De vorm en de grootte blijven bovendien ook ongewijzigd.

Overige specificaties

Van de OnePlus 12 weten we al meer dan hoe hij eruit zal zien. De telefoon zou beschikbaar zijn in variaties met 16 en 24 GB aan RAM-geheugen. Daarbij hoort volgens Digital Chat Station respectievelijk 256 GB of 512 GB opslag.

De chip ging OnePlus bij Qualcomm zoeken. Daar kwam de fabrikant uit op de Snapdragon 8 Gen 3 – een topklassechip die de prijs van de 12 wel eens zou kunnen opdrijven. Daarnaast zal de telefoon een 5.400 mAh-batterij krijgen, die met maximaal 100 watt bedraad opladen. Ook draadloos opladen kan, met een vermogen van 50 watt.

Lancering

Wanneer die OnePlus 12 uitkomt? Dat zou al in december gebeuren, al is de kans groot dat we in Europa tot in 2024 moeten wachten. De telefoon wordt namelijk eerst op de Chinese markt uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business