Nieuws

Alomvattend OnePlus 12-lek doet de ronde

OnePlus 12 render OnLeaks
© OnLeaks
Geruchtenmaker Digital Chat Station heeft via Weibo vrijwel alle specificaties van de OnePlus 12 bevestigd.

Het is zeker en vast niet de eerste keer dat informatie rond de OnePlus 12 opduikt. Eerder dit jaar doken reeds renders en specificaties van het vlaggenschip op. Digital Chat Station weet die specificaties ditmaal te verifiëren en vult dit aan met niet eerder uitgelekte informatie. Dat omvat meer specifiek informatie over de vingerafdrukscanner. Volgens de geruchtenmaker stapt de smartphonefabrikant met de OnePlus 12 over op een ultrasone vingerafdrukscanner. Eerder maakte het bedrijf nog gebruik van zogeheten optische vingerafdrukscanners.

Zo’n ultrasone vingerafdrukscanner moet zowel accurater als sneller zijn werk kunnen doen. Hiervoor maakt de scanner gebruik van ultrasone geluidsgolven om je vingerafdruk te ‘lezen’. Optische vingerafdrukscanners gebruiken daarentegen een reguliere camera die een foto van je vingerafdruk vergelijkt met de opgeslagen biometrische data. Zulke scanners herken je aan het scherm dat oplicht als je een vinger op de scanner legt. OnePlus’ moederbedrijf, OPPO, gebruikte zo’n scanner dit jaar op de Find X6 Pro.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 render OnLeaks Renders OnePlus 12 duiken op, dit moet je weten

16 GB werkgeheugen

Digital Chat Station meldt verder dat de OnePlus 12 met 16 GB en 24 GB RAM beschikbaar komt. De variant met 24 GB RAM komt vermoedelijk wel enkel in China beschikbaar. Hoeveel opslag OnePlus aan de 12 meegeeft, laat de geruchtenmaker onbesproken. Verwacht wordt dat het basismodel de 256 GB aantikt. Er zou daarnaast een variant met 512 GB opslag beschikbaar komen.

Voor de aandrijving gebruikt OnePlus de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Dit leidt er mogelijk wel toe dat de smartphone een pak duurder wordt dan zijn voorganger. Dit zou er ook toe leiden dat meerdere smartphonefabrikanten in 2024 Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 blijven gebruiken. De OnePlus 12 lijkt daar echter niet door te worden geraakt.

Grotere batterij

Zoals in juli reeds uitlekte, krijgt de OnePlus 12 een 5.400 mAh-batterij. Naar verluidt laadt de accu op aan maximaal 100 watt (bedraad), of 50 watt via een draadloze lader. OnePlus blijft ook in 2024 de oplader meeleveren in de doos, bleek uit eerdere geruchten.

Details over de camera’s raken eveneens nogmaals bevestigd. Voor de hoofdcamera koos OnePlus een 50 MP Sony IMX9xx-sensor. Om welk model het exact gaat is niet bekend. De cameramodule is daarnaast voorzien van een 50 MP-groothoekcamera en 64 MP-periscoopcamera met 3x zoom. Voor selfies kun je terecht bij de 32 MP-sensor voorop.

Sterke trilmotor

Tot slot maakt Digital Chat Station melding van een ‘supergrote x-as-trilmotor’, en een ‘supergroot koelblok’. Hierdoor moeten trillingen van de telefoon sterker aanvoelen dan op de OnePlus 11. Het koelblok moet helpen de componenten van de 12 koel(er) te houden. Ook het metalen frame van de 12 kan helpen bij het afvoeren van hitte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business