Nieuws

OnePlus neemt definitief afscheid van Pro-moniker

Wacht je op de OnePlus 11 Pro? Stop dan maar vast met wachten: OnePlus heeft besloten geen Pro-toestellen meer te lanceren.

OnePlus stelde in 2019 met de OnePlus 7 Pro voor het eerst een Pro-toestel voor. Het bedrijf hield in de jaren daaropvolgend vast aan dit concept, met de OnePlus 8 Pro, 9 Pro en later de 10 Pro. Met de 10 Pro begon het concept wel al zijn eerste scheurtjes te vertonen. Voorgaande generaties bestonden uit twee modellen: een Pro en non-Pro versie, waarbij de laatstgenoemde versie vaak net iets goedkoper was. Bij de 10-serie verdween dat goedkopere model. Nu weten we waarom: het merk neemt afscheid van de Pro-serie.

Pro verdwijnt bij OnePlus

OnePlus had dan wellicht een andere naam moeten kiezen voor de 10 Pro. Dit jaar pakt de OPPO-dochter het anders aan en vermijdt het direct de Pro-moniker door enkel de 11 te lanceren. Een 11 Pro zal ook niet verschijnen. Het bedrijf zegt zijn toestelportfolio te willen stroomlijnen door de Pro-versies uit te wissen. “Een Pro-toevoeging is overbodig voor een toestel dat al pro is”, vult OnePlus aan.

Hoewel de fabrikant geen uitspraken doet over de toekomst, versterkt die laatste zin het beeld dat de Pro-serie definitief verdwijnt. Zo’n uitspraak ontkracht alvast eventuele geruchten over een Ultra-smartphone van OnePlus. Niettemin omdat de wijziging voornamelijk het gevolg lijkt van de nieuwe bedrijfsstrategie van het merk, waarbij de focus ligt op één nieuwe smartphone per generatie.

OPPO neemt de leiding over

Die nieuwe strategie is ontstaan onder leiding van moederbedrijf OPPO. Dat merk is net als OnePlus onderdeel van het Chinese BBK, en staat aan de leiding van haar mobiele strategie. Sinds vorig jaar – nadat OnePlus sinds 2013 de relatieve vrijheid had om nieuwe producten te lanceren – heeft OPPO de touwtjes terug stevig in handen. Het merk focust zich sindsdien meer op midrange toestellen en zet ook steeds meer in op bijvoorbeeld televisies. Die verschijnen nu enkel nog in India.

Verkrijgbaarheid OnePlus 11

Het assortiment high-end smartphones bij OnePlus blijft dit jaar dus relatief beperkt. Dinsdag werd alvast het eerste model gelanceerd: de 11. Die telefoon is vanaf 16 februari verkrijgbaar in België voor 829 euro (128 GB/8 GB). Gebruikers die meer opslag vereisen, kunnen terecht bij de 11 met 256 GB opslag- en 16 GB werkgeheugen; dit model kost 899 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business