Nieuws

OnePlus 11 officieel: nu ook verkrijgbaar in België

OnePlus 11
OnePlus heeft vanmiddag de OnePlus 11 officieel aangekondigd. Het eerste vlaggenschip-toestel van 2023 is op 16 februari verkrijgbaar in België vanaf 829 euro.

OnePlus lijkt dit jaar afstand te doen van de Pro-moniker. We vinden hem alvast niet op de OnePlus 11, het eerste high-end toestel dat de fabrikant dit jaar uitbrengt. Qua receptuur heeft de telefoon toch veel weg van de OnePlus 10 Pro van verleden jaar. Net als dat toestel moet de 11 klanten weer gaan verwonderen met OnePlus’ “kenmerkende snelle, vloeiende prestaties,” schrijft het bedrijf.

Specificaties OnePlus 11

Die prestaties worden mogelijk gemaakt door Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chipset, momenteel de vlotste ARM-gebaseerde chipset op de markt. Gekoppeld aan de chipset vinden we tot 16 GB LPDDR5 werkgeheugen en tot 512 GB UFS 4.0 opslaggeheugen. Het basismodel van de OnePlus 11 krijgt volgens de Chinese productpagina 256 GB opslaggeheugen en 12 GB werkgeheugen. Er is ook een model met 16 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. In België en Nederland krijgen we enkel beschikking over varianten met 128 GB en 256 GB opslag, met respectievelijk 8 en 16 GB werkgeheugen.

Het scherm van de OnePlus 11 lijkt grotendeels overeen te komen met dat van de 10 Pro. Het gaat om een 6,7 inch QHD+ AMOLED-scherm met een 120 Hz beeldverversing. Het scherm haalt een maximale helderheid van 1.300 nits en zou ondersteuning bieden voor LTPO 3.0. Hiermee kan het scherm zijn beeldverversing variabel aanpassen tussen 1 en 120 Hz. Hiermee geniet je van alle voordelen van de hoge beeldverversing zonder het constante hoge batterijverbruik, is het idee.

OnePlus 11 afbeelding - 2

Met een batterijcapaciteit van 5.000 mAh zou dat sowieso niet zo’n probleem moeten vormen. We weten echter van voorgaande OnePlus-toestellen dat een grote batterij niet meteen betekent dat de batterijduur ook goed is. Wel zeker is dat het opladen met zijn 100 watt VOOC-snellader alvast vlot moet verlopen. De 100 watt snellader wordt ook standaard meegeleverd en hoef je, in tegenstelling tot bij de Galaxy S23-serie, dus niet los aan te schaffen.

Aangepast camerasysteem

Verder zien we op de high-end smartphone een aangepast camerasysteem. Dit systeem bestaat uit drie sensoren: de 50 Mp hoofdcamera (Sony IMX 890), 48 Mp groothoekcamera (Sony IMX 581) en een 32 Mp portretlens (IMX 709). Die laatste sensor vormt een opvallende keuze; niet vanwege de sensor zelf, maar juist de keuze voor een aparte portretsensor. OnePlus kiest er daarmee voor een telefotocamera in te ruilen voor een sensor die ‘DSLR-like’ portretfoto’s moet kunnen maken.

De cameratechnologie van Hasselblad maakt ook zijn terugkeer op de smartphone. Ongeweten is wat de invloed van deze soft- of hardwarefuncties precies zijn. In onze review van het toestel, die binnenkort verschijnt, gaan we daar uitgebreider naar kijken.

Beschikbaarheid in België

Nadat OnePlus de 11 begin dit jaar in China aankondigde, is het toestel vanaf 16 februari ook op de Belgische markt verkrijgbaar. De smartphone verschijnt in Titan Black en Eternal Green, in onderstaande opslagconfiguraties*:

  • OnePlus 11 – 8 GB/128 GB – 829 euroOnePlus
  • OnePlus 11 – 16 GB/256 GB – 899 euroOnePlus

Let op, de 128 GB/8 GB-opslagvariant van Eternal Green is enkel via Amazon (o.a. BE en NL) verkrijgbaar.

mobieloneplusoneplus 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN