Nieuws

AAWireless lanceert opvolger Android Auto-dongle

AAWireless Two
© AAWireless
AAWireless heeft aangekondigd op 20 oktober de AAWireless Two-dongle te lanceren. Met de tweede generatie is de dongle voor draadloze Android Auto vooral iets kleiner geworden.

De AAWireless-dongle is mogelijk de populairste oplossing om draadloze Android Auto-functionaliteit aan je auto toe te voegen. Hierdoor hoef je niet telkens je smartphone aan te sluiten als je Android Auto wilt gebruiken. De dongle zorgt namelijk voor het draadloze signaal tussen het besturingssysteem van je auto en je smartphone. Drie jaar na de lancering van de eerste AAWireless-dongle in 2021 komen de ontwikkelaars nu met de AAWireless Two.

AAWireless Two

Functioneel is de Two vrijwel identiek aan de eerste generatie, met ondersteuning voor Android Auto Wireless. Hiervoor sluit je aan de ene kant een kabel aan op de auto en verbind je de Android-telefoon draadloos met de dongle. Er is echter wel een multifunctionele knop toegevoegd waarmee je de koppelmodus inschakelt, tussen apparaten wisselt, de dongle in stand-by zet en meer. Je kunt de functies van de knop ook aanpassen via de meegeleverde AAWireless-app.

Wat ontbreekt bij de AAWireless Two is ondersteuning voor Apple CarPlay, en dat blijft ook zo, zeggen de ontwikkelaars. Ze beloven echter dat er op termijn een Two Plus-variant zal verschijnen die zowel met Android Auto als met Apple CarPlay overweg kan. De lancering van die adapter staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.

De grootste verandering, aldus de ontwikkelaars, zit echter in het formaat van de AAWireless-dongle. Het volume van de dongle is volgens hen met 30% afgenomen. Afhankelijk van waar de dongle in je auto moet worden aangesloten, valt de Two minder op. Tegelijkertijd zit er nog steeds een gekleurde ring rondom de multifunctionele knop, dus helemaal wegvallen in het interieur zal hij niet.

Beschikbaar vanaf 20 oktober

De Nederlandse ontwikkelaar zegt dat de AAWireless Two-dongle vanaf 20 oktober beschikbaar zal zijn. Europese prijzen variëren tussen de 59,99 en 67,99 euro, en je kunt hem verkrijgen via onder andere Amazon en bol.com. In vergelijking met de huidige AAWireless-dongle is de tweede generatie 5 euro duurder geworden.

Uitgelicht artikel Android Auto Android Auto overtreedt mogelijk Europese concurrentiewetgeving
aawirelessandroid autogooglemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen