BMW Android Auto

Nederlander Emil Borconi richtte een crowdfundingcampagne op voor de financiering van zijn AAWireless dongle.

Voor wie vandaag rijdt met een wagen van Skoda of BMW was het misschien al beschikbaar: het draadloze Android Auto. Android Auto maakt het gemakkelijker om navigatie-apps en media te gebruiken in je wagen. Voor auto’s zonder ondersteuning voor de draadloze toepassing, zoals via Skoda’s Wireless SmartLink, is er nu een oplossing.

Crowdfunding

Je smartphone verbinden met je auto via een kabel wordt verleden tijd door de AAWireless dongle. Een Nederlander lanceerde een crowdfundingcampagne op Indiegogo voor de financiering ervan. In een video op de pagina is te zien hoe gemakkelijk het apparaat te gebruiken zou zijn in je auto ten opzichte van het gebruiken van kabels. Het project had 185.717 euro nodig en zit momenteel met een totaal aantal van 3113 sponsors al over dit doel. Sponsors krijgen voor 46 euro een AAWireless dongle in februari 2021.

De dongle zou zo’n 10 seconden nodig hebben om op te starten en na zo’n 30 tot 40 seconden gebruik je Android Auto op de display van je wagen.

Andere smartphone

Het project ontstond toen ontwikkelaar Emil Borconi een app ontwikkelde waarmee een andere Android smartphone kon gebruikt worden om draadloos verbinding te maken met Android Auto. Deze smartphone werd nu vervangen door een dongle, een klein stukje hardware dat via een USB-poort kan verbonden worden.

Testing

Borconi vertelde dat het apparaat veelvuldig getest werd op verschillende wagens om de dongle zo functioneel mogelijk te maken. Toch zullen er altijd wagens zijn waarin compatibiliteit niet gegarandeerd kan worden. De smartphoneapplicatie vereist Android 9 Pie of later.

Prototype

Momenteel heeft Borconi een prototype klaar. Het finale product moet veel kleiner worden, zo legt hij uit op zijn Indiegogo pagina. De verwachte grootte ligt rond 5x5x3 cm.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here